Du leser nå Dagbladet Pluss

UD-notat kritiserer Odd Nordstogas presidentsang på Akershus slott

Norske musikere vurdert i hemmelighet.

KRITISK TILBAKE: Odd Nordstoga er ikke enig i vurderinga som er gjort i et internt UD-notat om at opptredenen foran president Karzai fra Afghanistan var litt meningsløs. Foto: TORBJØRN BERG
KRITISK TILBAKE: Odd Nordstoga er ikke enig i vurderinga som er gjort i et internt UD-notat om at opptredenen foran president Karzai fra Afghanistan var litt meningsløs. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

(Dagbladet): Hvert år kommer andre lands statsoverhoder til Norge på statsbesøk.

Under disse offisielle besøkene er de gjester hos kong Harald og dronning Sonja.

Dagbladet har fått tilgang på et internt UD-notat med vurderinger av de offisielle musikkinnslagene under statsbesøkene på Akershus slott mellom 2000 og 2008.

Det hemmelige notatet har blitt forvaltet av en UD-ansatt som, i samråd med andre i Utenriksdepartementet, har vært med på å velge ut hvilke artister som skal få opptre foran statsoverhodene.

- Litt ekkelt

Da den britiske dronninga, Elisabeth II, var på besøk i Norge den 31. mai 2001, var det de prisbelønte og verdenskjente operasangerne Ingeborg Kosmo og Trond Hallstein Moe som sto for den musikalske oppvartningen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.