Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Udemokratiske NAV

Jeg deltar i valget for å gjøre jobben til NAV lettere, men det får jeg ikke lov til.

Meninger

På grunn av sykdom og annet har jeg blitt helt avhengig av NAV sosial for å i det hele tatt klare å betale basisutgifter som husleie, strøm og mobilabonnement. - Og det er helt greit; det er greit at de er konservative, det er helt greit at når du er på økonomisk stønad så skal du kun dekke hva du ha.

Før jeg ble syk var jeg medlem av et foreløpig ganske lite politisk parti; og da jeg ble spurt om å være listefyll før kommunevalget i år, så sa jeg ja. Det sier seg selv at jeg betalte medlemskontingenten, selv om det var langt over budsjettet mitt. Så jeg la kvitteringen ved på min søknad på fortsatt økonomisk (sosial) søknad som begrunnelse for noe av de ekstra utgiftene jeg har.

Beskjeden jeg fikk tilbake var at jeg burde revurdere i mitt medlemskap i partiet da det å være medlem var en ikke godkjent utgift. Og da rant berget over for meg.

Jeg har tålt mye fra NAV sosial det siste året; «vi tror du ikke har fått regninger på 3 måneder, da vi ikke har dem her på bordet», «Vi tror at sønnen din koster 80 kr dagen (Jeg har ikke råd til å sønnen min på besøk hos meg)», blant annet.

Men, å få beskjed om at jeg bør vurdere om jeg skal være medlem av mitt parti og delta i valget; det er helt absurd. - Det er udemokratisk.

Jeg deltar i valget for å gjøre jobben deres lettere, men det får jeg ikke lov til.


Dagbladet kjenner artikkelforfatterens identitet som er anonymisert pga barn.