UDI og asylbarna

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASYLBARNA: Dagbladet hevder på lederplass sist søndag at UDI og undertegnede tar lett på situasjonen for ungdommene som bor ved Hvalstad asylmottak i Asker. Det er bra at avisen setter søkelyset på situasjonen til en utsatt gruppe, men dette blir en for unyansert påstand.Tilbudet til denne gruppen enslige mindreårige asylsøkere har gjennom de siste årene blitt forbedret og utviklet. Barns situasjon i asylsaksbehandlingen har vært gjenstand for mye oppmerksomhet og utviklingsarbeid i utlendingsforvaltningen. Det betyr selvsagt ikke at situasjonen ikke kan bli bedre.

DA KOMMUNELEGEN i Asker i november i fjor tok kontakt med UDI på bakgrunn av helsesøsters erfaringer fra mottaket, førte til det til en opptrapping av bemanningen og opprusting av tilbudet. Både for de opptil 60 ungdommene som kan bo i transittmottaket de første ukene etter ankomst og de 24 ungdommene som nå bor i det ordinære mottaket i påvente av at asylsøknaden skal avgjøres eller de skal bosettes i en kommune. Det blir imidlertid feil når avisen sammenligner asylmottaket med en barnevernsinstitusjon og indirekte stempler ungdommene som hjemmehørende der. Erfaringene fra Hvalstad er at de aller fleste i utgangspunktet er ressurssterk ungdom som har med seg opplevelser som er forskjellige fra norske ungdommers. De fleste ungdommene klarer seg veldig bra mens noen trenger mer hjelp enn andre. På linje med norsk ungdom, skal de blant annet få slik hjelp fra barnevernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer