UDI versus FN

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I ET INNLEGG

6. mai skriver UDIs direktør Trygve G. Nordby at kronikken «En skam»(Dagbladet, 3. mai) inneholdt en «rekke feilaktige påstander» om UDIs behandling av tsjetsjenske asylsøkere. Nordby presiserer at UDI ikke vil sende tsjetsjenere tilbake til Tsjetsjenia, men til «øvrige deler av Russland». Dette høres tilforlatelig ut, men problemet er at tsjetsjenere diskrimineres på boligmarkedet, i forbindelse med bosetningstillatelse, skole og helsetjenester, at de forfølges av politi og andre myndigheter, samt at de blir angrepet av ekstreme nasjonalistiske grupper. Diskriminering av tsjetsjenere er dokumentert av en rekke FN-organisasjoner, samt av de store menneskerettighetsorganisasjonene og mediene. Konsekvensen er at returnerte tsjetsjenere tvinges tilbake til krigssonen i Tsjetsjenia.

Nordby hevder at UDI bruker «menneskerettighetsorganisasjoner som kilder», men i så fall har direktoratet gjort dette på samme måte som fanden leser bibelen. Det er riktig at vi har hatt mange møter med UDI og oversendt en mengde materiale, men våre konklusjoner og anbefalinger får overhodet ingen gjenklang. Tilfellene der vi har dokumentert at returnerte tsjetsjenere har blitt kidnappet og torturert i Tsjetsjenia, er ikke nevnt i UDIs bakgrunnsmateriale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer