Uengasjerende pjatt

Tamt skuespill i politisk leksjon fra stjernelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er nærmest gått sport i å være politisk bevisst i Hollywood – Californias guvernør er tross alt «The Terminator» – og som under og etter Vietnamkrigen er det en stor del av USAs åndselite som føler behov for å vise sin misnøye mot krigen i Irak og republikanernes feilslåtte politikk. Sist ut er Robert Redford. Med seg på laget har han Tom Cruise og Meryl Streep – en trio det skal vanskelig gjøres å overgå hva gjelder filmstjernestatus. Skal man dømme ut ifra bankkonto og CV snakker vi antakelig om «verdens mektigste skuespillere».

Propaganda

«Lions for Lambs» er satt sammen av tre enkeltstående historier som utspilles samtidig. Tom Cruise spiller den republikanske senatoren som har invitert tv-journalisten, spilt av Meryl Streep, til sitt kontor. Robert Redford er professoren som prøver å overtale en av sine studenter til å ta riktige valg i livet. Og Michael Penña og Derek Luke spiller spesialsoldatene i Afghanistan. Historien som fortelles vikler skjebnene inn i hverandre, hele tiden med søkelyset mot krigen og dobbeltspillet, som eksisterer i form av propaganda og skjulte, politiske og økonomiske agendaer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer