- Uenige om alt

Christer Falck møtte Fiskvik i formiddag.

(Dagbladet.no): Det er fortsatt ikke klart hva slags straff Christer Falck og hans C+C Records får, etter at de bevisst manipulerte seg inn på VG-lista. 


Falck og kollega Frode Da Costa Lia var i formiddag i et to timer langt møte med
kontrollkomiteen i Grammofonplategrossistenes Forening (GGF), som utarbeider tallene for VG-lista, og representanter fra avisa.

- Vi ble vel enige om at vi ikke var enige om noe som helst, sier Falck til Dagbladet.no.

Rolig møte

Fra GGF møtte formann Mats Nilsson og IFPI-direktør Sæmund Fiskvik, mens Espen Olsen Langfeldt og Arnstein Johansen var til stede fra avisa.  

- De mener de har et system som er fortreffelig, mens vi mener VG-lista har store feil og mangler. Det er der saken står, sier Falck.

Debatten om VG-lista har hatt høy temperatur, etter at Falck valgte å avsløre jukset til Dagens Næringsliv og NRKs «Lydverket». IFPI-direktør Sæmund Fiskvik har blant annet kalt platesjefen «et kjøtthode».

Møtet i dag gikk langt roligere for seg, skal vi tro Falck.

PÅ VEI INN: Christer Falck og makker Frode Da Costa Lia på vei til VG-møtet i formiddag. FOTO: JOAKIM THORKILDSEN
PÅ VEI INN: Christer Falck og makker Frode Da Costa Lia på vei til VG-møtet i formiddag. FOTO: JOAKIM THORKILDSEN Vis mer

- Det ble slengt en del skjulte spydigheter fram og tilbake over bordet. Men vi fikk frukt og de deiligste snitter. Frode har spist så mye frukt at han har fått vondt i magen, flirer Falck.

Straff ikke avgjort

I forrige uke ble det klart at alle artistene til Falcks plateselskap var utestengt fra VG-lista, inntil GGFs kontrollkomité har funnet en passende straff.

Den straffen blir ikke offentliggjort i dag. Ifølge IFPI-direktør Sæmund Fiskvik ble ikke spørsmålet om sanksjon drøftet ferdig under dagens møte.

Falck er uansett ikke veldig bekymret over en eventuell straffereaksjon.

- Jeg vet ikke hva de kan finne på. Men det viktigste for oss er at vi har satt fokus på noe som ikke er bra.

- De mener at vi burde ha gått til VG eller GGF med klagene våre, men det er jo ikke slik det fungerer. Jeg har stått og skreket om dette i 15 år, men alt jeg har fått tilbake er kalde skuldre og beskyldninger om at jeg er PR-kåt, hevder Falck.

Kan ramme Sofian

IFPI-direktør Sæmund Fiskvik håper at kontrollkomiteen vil ha en dom klar innen mandag.

Den midlertidige sanksjonen - som innebærer at alle C+C Records\' artister er suspendert fra VG-lista - kan komme til å ramme Sofian. Soulartisten - som debuterte med den kritikerrose «This Is Sofian» denne uka - blir uansett ikke med på neste ukes VG-liste hvis ikke sanksjonen oppheves mandag.

- Derfor ser vi behovet for å ta dette da, sier Fiskvik til Dagbladet.no.

Han vil ikke si noe om omfanget av en eventuell sanksjon, eller uten videre gå med på at det er urettferdig om en uskyldig tredjepart rammes.

- Det er jo også sånn at det går ut over barna når forbrytere blir sendt i fengsel. Og artisten, altså Sofian, er jo på mange måter Christers barn, sier Fiskvik til Dagbladet.no.

IFPI-direktøren sier at møtet var en «gemyttelig og grei» affære, men ønsker å presisere at Falck - til tross for oppfordringer - ikke la fram bevis for at andre jukser med VG-lista.

- Vi har hele tiden døra åpen for folk som vil påpeke juks med lista. Og siden ingen har valgt å gå inn den døra, legger vi til grunn at det ikke finnes andre som jukser, sier han.Les også:
Christer Falck manipulerte VG-lista

Les også: - Falck er et kjøtthode

Les også: Sirkus VG-lista

Les også: Frekke Falck

VIL IKKE SPEKULERE I STRAFF: IFPI-direktør Sæmund Fiskvik.
KAN BLI RAMMET: Det er ikke sikkert at Sofian blir å se på neste ukes VG-liste - selv om han skulle ha solgt nok til å være kvalifisert til en plassering.