Uenighet innad i Springsteen-leiren etter episoden som tente Trump

- Det var mobbing, sier Little Steven.

PÅ TEATER: Bruce Springsteen på til stede på «Hamilton» på Broadway, dager etter at Mike Pence så samme stykke. Nå er Springsteen-leieren splittet angående «mobbingen» av den kommende visepresidenten. Foto: NTB Scanpix
PÅ TEATER: Bruce Springsteen på til stede på «Hamilton» på Broadway, dager etter at Mike Pence så samme stykke. Nå er Springsteen-leieren splittet angående «mobbingen» av den kommende visepresidenten. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Donald Trump har lovet å «make America great again» når han blir tatt i ed som president i USA i januar.

I påvente av innsettelsen, har han imidlertid hendene fulle med å angripe den kritikerroste musikalen «Hamilton» på Twitter.

Krav om unnskyldning

Dette etter at en av skuespillerne rettet en politisk appell mot den kommende visepresidenten, Mike Pence, da han var til stede på Broadway i New York for å se musikalen før helga.

- Vår vidunderlige visepresident Mike Pence ble trakassert i går kveld på teateret av skuespillerne i «Hamilton», mens kameraene gikk. Dette skal ikke skje! Teateret skal være et trygt og spesielt sted. Ensemblet til «Hamilton» var veldig frekke i går kveld mot en veldig god mann. Si unnskyld!, skrev Trump.

Bruce Springsteens gitarist Little Steven, også kjent fra tv-serien «Lilyhammer», gikk raskt ut og støttet Pence og Trump i en rekke Twitter-meldinger.

- Det var den mest respektfulle, snille formen for mobbing noensinne. Men det var mobbing, skriver Little Steven, og forklarer standpunktet sitt:

- En fyr kommer til Broadway for en avslappende kveld på byen. Istedenfor blir han gitt ei lekse fra scenen. Da er det feige lag. Det er det mobbing. Du adresserer ikke en enkeltperson blant publikum og gjør narr av ham fra scenen. Det er en forferdelig presedens å sette.

- Ytringsfrihet

Sjefen, Bruce Springsteen, ser ikke ut til å dele gitaristens mening. I går kveld dro han for å se den samme musikalen med kona Patti Scialfa.

De la ut ei melding på Twitter med hashatggen #freedomofspeech, ytringsfrihet på norsk, signert Patti, som vanskelig kan tolkes på noen annen måte enn en støtteerklæring til «Hamilton»-ensemblet.

Det Pulitzer-, Tony- og Grammy-belønte stykket handler om amerikanernes første finansminister Alexander Hamilton, en av USAs grunnleggere sammen med blant andre Thomas Jefferson og George Washington.

Skaper Lin-Manuel Miranda har fått oppmerksomhet for å besette de mest prominente rollene med fargede skuespillere, selv om personene de baserer seg på er hvite.

APPELL: Med Mike Pence blant publikum, benyttet ensemblet i «Hamilton» seg av muligheten til å sende en beskjed til visepresidenten fra scenen, ifølge New York Times. Foto: NTB Scanpix
APPELL: Med Mike Pence blant publikum, benyttet ensemblet i «Hamilton» seg av muligheten til å sende en beskjed til visepresidenten fra scenen, ifølge New York Times. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

Og med Pence blant publikum, benyttet ensemblet altså seg av muligheten til å sende en beskjed til visepresidenten fra scenen, ifølge New York Times.

- Vi, sir - vi - er det mangfoldige USA som er skremt og urolig for at din nye administrasjon ikke vil beskytte ossp, laneten vår, våre barn, våre foreldre, eller beskytte og opprettholde våre umistelige rettigheter. Vi håper virkelig at dette stykket har inspirert deg til å opprettholde våre amerikanske verdier og å jobbe på vegne av oss alle, sa skuespiller Brandon Victor Dixon, som spiller tidligere visepresident Aaron Burr, til Pence mens han var i ferd med å forlate teatret.