Uenighet om Laibachs opptreden i Nord-Korea

Arrangøren mener Nord-Korea er klare, men kritikerne stiller spørsmål ved PR-faktoren.

KLARE FOR NORD-KOREA: Det slovenske bandet Laibach skal i august spille foran rundt 2000 mennesker i Nord-Koreas hovedstad. Arrangør Morten Traavik (med gitar) tror det kan bygge bruer, mens kritikerne er mer redd nordkoreanerne bare skal brukes som rekvisitter i et forsøk på publisitet. Foto: Luka Kase, privat
KLARE FOR NORD-KOREA: Det slovenske bandet Laibach skal i august spille foran rundt 2000 mennesker i Nord-Koreas hovedstad. Arrangør Morten Traavik (med gitar) tror det kan bygge bruer, mens kritikerne er mer redd nordkoreanerne bare skal brukes som rekvisitter i et forsøk på publisitet. Foto: Luka Kase, privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag ble det annonsert at det slovenske bandet Laibach, som første vestlige pop-/rockeband, skal spille i Nord-Korea.

Tidligere har bare klassiske artister sluppet over grensa, men nå skal det totalitære regimet være klar for industriell rock fra Øst-Europa.

Det hevder arrangør og kunstner Morten Traavik.

Kritikerne mener på sin side at dette gagner bandet mer enn den nordkoreanske befolkningen, og at landet ikke er så åpent som Traavik skal ha det til.

- Bygget tillit Morten Traavik har i mange år hatt samarbeidsprosjekter med Nord-Korea.

- Dette kom ikke ut av det blå. Jeg har jobbet i mange år med å bygge tillit til dette landet, og prøver nå å utvide rammene, forteller han til Dagbladet.

Traavik har laget videokunst med nordkoreanske musikere som framfører a-ha-låta «Take on Me», arrangert 17. mai-feiring i Pyongyang og satt opp «Kardemomme by» på festspillene i Bergen med elever fra en nordkoreansk musikkskole.

Kulturrådet vedtok i mars å støtte projektene hans med 3,5 millioner kroner hvert år i tre år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer