Uff da, Liza Marklund!

Paret Marklund & Patterson har skapt et makkverk.

PINLIG: Det høyt profilerte samarbeidet mellom Liza Marklund og James Patterson er ikke akkurat blitt noen kunstnerisk suksess. Foto: Oskar Kullander
PINLIG: Det høyt profilerte samarbeidet mellom Liza Marklund og James Patterson er ikke akkurat blitt noen kunstnerisk suksess. Foto: Oskar Kullander Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Når to bestselgerforfattere slår sine pjalter sammen er det ikke nødvendigvis for å skape bedre spenningslitteratur, men for å øke omsetningen, nå nye markeder og generelt sett erobre enda flere bokkjøpere.

ForfattermaskinNå er det ikke akkurat noe hederstegn å samarbeide med amerikaneren James Patterson. Selv om han selger mer enn både John Grisham og Stephen King, er han erkeeksempelet på en velsmurt og effektiv forfattermaskin — han pøser ut sju-åtte romaner i året, de aller fleste samarbeidsprosjekter som denne. «Postcard Killers» er i så måte hans første bok sammen med en skandinavisk krimforfatter.

Jeg trodde faktisk Liza Marklund hadde større integritet enn dette, for selv om James Patterson har høye salgstall, har han ingen høy litterær stjerne. Han representerer et slags lavmål i spenningslitteraturen for de fleste kritikere, og denne boka forandrer ikke på det inntrykket.

Seriemorder«Postcard Killers» er en høyst ordinær seriemorderkrim om et ungt par som reiser Europa rundt, dreper andre unge par og danderer dem på artistisk vis. De sender postkort til tilfeldig utvalgte journalister om sine ugjerninger, og en dag havner et kort i hylla til Dessie Larsson i Aftonposten (!) i Stockholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer