Anmeldelse: Ulf Lundell - «Tranorna kommer»

Uffe er på hugget

Ulf Lundell skuffer ikke på sitt første album med band på seks år.

PORTRETT MED PORTRETT: Forfatter, maler og artist Ulf Lundell (69) gir ut sitt første album med band på seks år - og innfrir alle forventninger du måtte ha. Bildet i bakgrunnen er malt av Stig Slas Claesson i 1982.
PORTRETT MED PORTRETT: Forfatter, maler og artist Ulf Lundell (69) gir ut sitt første album med band på seks år - og innfrir alle forventninger du måtte ha. Bildet i bakgrunnen er malt av Stig Slas Claesson i 1982. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ulf Lundell? Holder han på ennå? Skulle ikke han gi seg?

Vel, han ga seg som liveartist i 2015. Samtidig ga han ut en mastodont av en boks med 33 originalalbum, samtlige singler, outtakes, uutgitte sanger og demoer, til sammen 68 cd-er.

Akustisk soloalbum

Lundell (69) sa ingen ting om platestopp, og i fjor kom første nye livstegn. Men «Skisser» gikk litt under radaren. Det er et par grunner til det. Albumet ble først overraskende lagt ut på hans hjemmeside i januar i fjor. Et par måneder seinere ble det gitt ut offisielt som et dobbeltalbum. Hans første på fem år.

Men altså, vi snakker om 27 nye låter, eller «skisser», pluss noen alternative versjoner, med Uffe aleine med kassegitaren. De må være veldig gode for at det skal funke.

Sju låter

Og mange av dem gjør det, men det blir også vel mye å gape over. Nå har han valgt ut sju av låtene, gått i studio med fullt band - og levert et album som plasserer ham bak rattet igjen. Men ikke bokstavelig, for en sterkt angrende Uffe ble tatt for fyllekjøring tidligere i år, på jakt etter mer alkohol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer