Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Uffe på vei

Sveriges nasjonalpoet Ulf Lundell er på veien igjen. I kveld spiller han på Rockefeller i Oslo.

Her vil han sannsynligvis spille en del av sine nye låter, som kommer på plate til høsten. Nå er han ute med singelen «Om sommaren».

- Ulf Lundell vet hva hans fans vil ha, og han gir dem det, heter det i de svenske anmeldelsene.

Han har med sine konserter gjort sitt beste for å gi broderfolket en sommerfølelse og er blitt varmt mottatt over hele landet, bortsett fra to steder der Lundell måtte avlyse - på grunn av regn.

Mildere Uffe

- Vi får ikke fortvile, vi er herdede nordboere som vet at det kommer en vinter etter dette, og at dette er vilkår vi lever under, sa Ulf Lundell på en konsert i Stockholm torsdag. Da tittet også sola fram, og Uffe måtte by på «Uppna landskap». Han er ikke så gitarlarmende på denne turneen. Han har roet det ned og stiller med et nytt band. Bare Janne Bark på gitar har fått fornyet tillit.

Vikingmuseum

I Sverige har Lundell markert seg i kulturdebatten, denne gangen om vikingene. Han er oppgitt over at forfedrene står høyere i kurs i USA enn i Sverige, og har skrevet brev til kulturminister Marita Ulvskog om saken. Der foreslår han å lage et eget vikingmuseum.

- Det vil bli en suksess som kommer til å fenge svensker og turister, uansett hvor det bygges, skriver han i brevet.

<B>INGEN SUR «GUBBJÆVEL»:</B> Ulf Lunbdell har med sin turné minnet svenskene om at det faktisk er sommer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media