Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ufokusert og lite minneverdig

Elektropopfavoritten Familjen skuffer.

Foto: Cosmos Music Group.
Foto: Cosmos Music Group. Vis mer

ALBUM: «Jag vet du kan», synger Johan T. Karlsson på «Natten svart», og setter med det fingeren på hva som er så frustrerende med denne plata, den tredje fra enmannsprosjektet Familjen.

Etter å ha fått et elektronikasultent indiepublikum til å hoppe i taket til låter som «Det snurrar i min skalle» på debuten, fulgte han opp med altfor forbigåtte «Mänskligheten», breddfull av leken og velprodusert vokalhouse-inspirert elektronika.

Få minneverdige låter
Men med «Allt på rött» glipper det.

Til tross for spor som «Slutet gott», som har den smittende synthmelodigleden i behold, og «Roskilde -94», der Karlsson beveger seg ut på noen riktig fine, Caribou-aktige beats, mangler altfor mange av låtene her fokus, framdrift og minneverdighet.

Sammensetningen av lys, svevende popvokal og tidvis harde, monotone beats sliter med å finne balansen, og når gitarmelodien kommer inn i «Vi va dom» blir det bare feil, samme hvor fin den er.

Rolige høydepunkter
Det som fungerer best er faktisk de helt rolige, instrumentale stundene: Skimrende «Missan» og «Ocean», der baklengsgitar og orgel plasserer låta et sted mellom det mest nedpå fra Spiritualized og Stone Roses.

Men de virkelige toppene mangler, og når ikke de er der for å veie opp for svakhetene, klarer ikke denne plata å holde på interessen.

image: Ufokusert og lite minneverdig
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media