Uforløst debut

Litt for ukonsentrert mediethriller, med opptakter til noe som kunne blitt en saftig nøkkelroman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Dagbladet-journalisten Gunnar Ringheim har tidligere utgitt fem kritikerroste dokumentarbøker. «Svalestup» er hans romandebut. Det er en såkalt mediethriller, og de beste partiene i boka er nettopp der Ringheim øser fra sin mangeårige erfaring som nyhetsjournalist.

Heltinnen Thea

Heltinnen er 26 år gamle Thea Takle. Hun har tatt seg sommerjobb i lokalavisa «Larviksposten». Der avslører hun en respektert lege som bytter piller mot sex. Et scoop som gjør at hun blir hanket inn til NRKs dokumentarprogram «Avslørt». Og deretter «Dagens Nyheter», som har påfallende likheter med Dagbladet. Privat sliter Thea med en psykisk syk mor, som ikke kommer over at ektemannen døde da Thea var liten. En brå og mistenkelig død.

Overgripere

Ringheim har innført viktige temaer i boka si: Hjelpeløse voldtektsofre, uforbederlige overgripere, barn som lider under foreldrenes psykiske lidelser. Her er miljøødeleggelser og en råtass av en utbygger. En slags parallell hovedperson er mørke, kjekke og redelige Kalle. Han er fotballentusiast med gode kompiser, far til to og gift med den smellvakre karrieristen Siri. Alt er bare lykke inntil Siri begynner å vise tegn på at hun er alvorlig psykisk syk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer