Uforløst fra Plant

BERGEN (Dagbladet): Robert Plant hadde et bra band i går, men hadde selv en litt dårlig dag.

Sist han var i Bergen hadde han et dårlig band, mens han selv strålte. Jeg veit ikke hva som er best.

Brannalarmen gikk under Donovans «Seasons of the Witch», og jeg kunne gjort et billig poeng av at Plant & co. tente publikum. Det er bare delvis sant.

Hans nye band har fått en større rolle enn fjorårets Priory of Brian - og det er ikke nødvendigvis bare positivt. En hang til improvisasjon og dvelende instrumentalpartier tar for mye fokus vekk fra Plants vokal. Men den er skjemmet av at han ikke treffer like godt hele tida lenger, selv om hans kjente primalskrik sitter.

Klubbscenen er den beste settingen for materialet Plant presenterer nå: i hovedsak coverlåter (blant annet en nesten ugjenkjennelig «Hey Joe») samt en og annen slenger fra Led Zeppelin-katalogen. I går fikk vi «In the Light», «Four Sticks» og «Misty Mountain Hop» i ok versjoner.

Plant kunne gjort det lett for seg og surfet på Zeppelin-bølgen, men gjør lurt i å putte låtene inn som små ekstragaver. Med nytt materiale i tillegg kan dette bli et bra konsept, men foreløpig er det noe ufokusert og uforløst over det.

AVSLUTTET OLE BLUES: Robert Plant sang i Bergen i går. I kveld er han på Folken i Stavanger. NRK P1 har dessuten tatt opp fire låter som sendes senere