Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Uforskammet bra

2001 var et stort år for revitalisering av rocken. Vue går rett inn i bølgen av unge band som framstår som om de skulle ha funnet opp rocken helt på egen hånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For undertegnede står White Stripes' «White Blood Cells» som fjorårets beste album. De fant ikke opp kruttet på nytt, det hørtes bare sånn ut. Dette er fellestrekk for rockgenerasjon 2001, også representert ved Black Rebel Motorcycle Club og The Strokes. De har respekt for den musikkhistorien de bygger på, samtidig som de har forakt for vedtatte lover om hva som er retro, hva som er gjort før og hva som ikke bør gjøres for ofte igjen.

Også Sup Pop-signingen Vue evner dette med å få det til å låte nytt og uforskammet friskt av gamle rock'n'roll-grep. På sitt andre album «Find Your Home» fillerister de bluesen, så det pipler blod, svette og sex av den. «Hitchhiking» låter som den beste Rolling Stones-låta Stones ikke har skrevet siden 72. Den har både gospelens velsignelse og onde bluesdemoner i seg, der den driver lummert av gårde med sexy munnspill, klynkende vokal og præriekomp.

Slik fortsetter Vue med upåklagelig høy kvalitet, uten White Stripes' originalitet, men med en punka innstilling til bluesen og en skittensexy energi i seg.

Slik føyer Vue seg inn i den uskikkelige lille rekken av 2001-band som også vil markere seg stort i 2002.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!