DEBATT

Coronaviruset:

Uforsvarlig og uklokt av Regjeringen!

Gjenåpningen kan bli katastrofal, skriver smittevernekspert Bjørg Marit Andersen.

- BARN SMITTER: Under influensaepidemier er det vel kjent at barn er de største smittespredere, mens det som regel er de voksne som blir oftest og mest alvorlig syke. (Foto: Vidar Ruud, ANB) / ALL OVER PRESS
- BARN SMITTER: Under influensaepidemier er det vel kjent at barn er de største smittespredere, mens det som regel er de voksne som blir oftest og mest alvorlig syke. (Foto: Vidar Ruud, ANB) / ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Å slippe løs smitten igjen ved å åpne barnehager og småskoleklasser over hele landet om kort tid; 20 april, er etter min mening en såkalt «halseløs gjerning» som kan føre til et katastrofalt resultat for mange mennesker, barn iberegnet.

Regjeringen har lagt bort sitt mål om å stoppe epidemien og har nå i stedet bestemt seg for å følge Sverige- å la coronasmitten gå sin gang i befolkningen.

Det er mange klare innvendinger mot Regjeringens kuvending:

For det første er kanskje epidemien på riktig vei- men langt fra stoppet. Når Regjeringen begrunner redusert antall sykehusinnleggelser og respiratorpasienter som årsak til å gjenåpne samfunnet, bruker den ikke riktig beregningsgrunnlag. Coronasyke pasienter i sykehjem og hjemmesykepleie som nå ikke legges inn i sykehus eller på respirator, regnes ikke med. Derved hopper Regjeringen av «the winning horse» omtrent midt i løpet – uten reelle resultater og på et meget uavklart tidspunkt. Dette til tross for at hele befolkningen lojalt har ofret svært mye for å stoppe en epidemi som fører til alvorlig sykdom hos hver femte pasient og til døden for en til to av hundre syke personer i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer