Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ufrivillig barnløshet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jan Bøhler er en varm og god politiker. Vi trenger flere som han. Hans innlegg om barnløshet viser et menneske som har hjerterom til å stå imot og å menneskeliggjøre debatten om barnløshet og FrP/KrF-frasen om at det «ikke er en menneskerett å få barn». Rune

«Vi må ikke gjøre oss avhengige av kunstig/assistert befruktning for å få opp fødselstallene. Likestillings- og familiepolitikken er heller ikke mye å skryte av: mor og far er fremdeles gjenstand for forskjellsbehandling – i lov og praksis – på alle nivåer. Ole Texmo

«Hvorfor fokusere på å få flere barn? Det er det siste vi trenger å fokusere på. Det SISTE. Beklager. Antall barn på kloden bør helst reduseres med 70%.

Grom

«Om det ble økonomisk lønnsomt å få barn og ha barn, så ville aborttallene gått ned. For svært mange unge tar abort pga. økonomien. Jeg går dermed ikke helt med på alt i denne artikkelen. Om samfunnet så desperat har behov for flere barn, ville samfunnet gjort det lukrativt å få barn selv for dem som er unge og under utdannelse.

Hmm«Ja. For guds skyld, kast mer penger etter folk med unger! De får jo ikke nok. Jeg kjenner ingen gruppe som har det bedre økonomisk enn småbarnsforeldre. Ikke en kjeft av de jeg kjenner med barn er i nærheten av å ha dårlig råd. De har bil (gjerne to også), hus og hytte. De pusser opp i hytt og pine. Ikke fordi det er nødvendig, men fordi de har lyst. Lange ferier har de råd til også.

Ung og gretten

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!