ROMAN: «Den siste leken» av tyrkiske Ahmet Altan, er en roman med stor slagside, skriver Ingvar Ambjørnsen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
ROMAN: «Den siste leken» av tyrkiske Ahmet Altan, er en roman med stor slagside, skriver Ingvar Ambjørnsen. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Ny roman av Ahmed Altan på norsk

Ufullstendig tyrkisk drama

En utgivelse med stor slagside.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ahmet Altan er en av Tyrkias mest leste samtidsforfattere. Utenom sitt skjønnlitterære virke, er Altan også kjent som en hardtslående journalist og kommentator.

I forbindelse med kuppforsøket i 2016, ble han fengslet sammen med en lang rekke andre forfattere og intellektuelle. Ahmet Altan sitter fremdeles bak lås og slå.

I «Den siste leken» har en forfatter trukket seg tilbake til en liten landsby for å skrive. På overflaten virker stedet stille og fredelig. Landsbyens beboere behandler den fremmede med en slags distansert respekt. Allerede ved ankomsten møter han en kvinne, Zuhal, som han føler en sterk dragning mot. De to utvikler et forunderlig og ytterst lidenskapelig forhold, som senere skal vise seg å bli skjebnesvangert. Zuhal er nemlig også borgermesterens kvinne. En av romanens byggesteiner er dette trekantdramaet. En annen og like viktig, er striden mellom landsbyens to maktblokker. Brutal vold. Drap på åpen gate. Mafiavirksomhet og korrupsjon.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn