Ugly Betty

Nok en versjon av eventyret om den stygge andungen.

DVD: «Ugly Betty» har fått ros for å være original. I formen er den kanskje det, når den blander et overkarikert miljø befolket overkarikerte figurer med mer seriøse og tidstypiske temaer som karrierejag, skjønnhetspress og mediepolitikk.

Serien utspiller seg i motemagasinenes glansede verden. Og det er igjen – du gjettet det! – historien om den «stygge andungen» vi blir fortalt. Hvis du tenker at dette minner påtakelig om filmen «The Devil Wears Prada», har du helt rett. Største forskjell er at andungen her faktisk ikke er modellpen.

Humoren er stort sett vellykket, moralen er god og iblant vel tydelig, men i en verden der utseende i større og større grad synes å være avgjørende for å lykkes, er det ikke noe galt i å fortelle unge seere at man kan lykkes selv om man ikke ser ut som en anorektisk supermodell. I tittelrollen gjør America Ferrera en sympatisk figur.

Likevel er det utvilsomt seriens überbitch, den assisterende redaktøren Wilhelmina, deilig overspilt av Vanessa Williams, som gjør seg best.

LES OGSÅ:

DEN STYGGE ANDUNGEN: America Ferrera gjør en sympatisk figur i en serie der humoren stort sett er vellykket og moralen er god. Foto: ABC
DEN STYGGE ANDUNGEN: America Ferrera gjør en sympatisk figur i en serie der humoren stort sett er vellykket og moralen er god. Foto: ABC Vis mer