Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Uheldig girskifte

John Dahl bygger fint opp den skrekkblandede fryd i «Joy Ride». Dessverre ender han i psykose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med filmens skurk på fire hjul, trailersjåføren fra helvete. Han er blitt lurt trill rundt av våre hovedpersoner Lewis (Paul Walker) og Fuller (Steve Zahn), brødre på vei over det amerikanske kontinent for å plukke opp venninnen Venna (Leelee Sobieski) og deretter sette kursen hjem. Via bilradioen får de kontakt med sjåføren, som oppgir navnet Rusty Nail. Brødrene får ham til å tro at Walker er kvinne og innbyr ham til rom nummer 17 på et motell ved midnatt. Det skulle de aldri ha gjort.

Gjennom veggen i naborommet hører de Rusty Nail ta dets gjest av dage på det grusomste. Og så vil sjåføren altså ha hevn.

Steve Zahn er etter hvert godt vant med rollen som vimsete surrebøtte og gjennomfører også her i fin stil. Manusideen er god og formidler fint stigende spenning til rundt midtveis i filmen, da dens hull blir åpenbare og talentfulle Dahl så å si skifter gir - han går fra smart thrillerskrekk over i det lite troverdige terrorvelde langs veiene. Rusty Nails utrolige manøvrer ved rattet er i perioder uforklarlige.

Riktig synd er det, for et prosjekt med lovende takter og jevnt gode skuespillerprestasjoner.

<B>FORFULGT OG YDMYKET:</B> Brødrene Lewis og Fuller (Paul Walker/Steve Zahn).
Hele Norges coronakart