Uhelse skapt av helsevesenet

Hvordan kunne det komme så langt at jeg begynte å tenke på uførepensjonering?

PASSER IKKE INN: «Tapere i dette systemet er pasienter med smerteproblematikker som ikke lett lar seg avgrense,» skriver artikkelforfatteren. Modell av ryggsøyle. Foto: Ole C. H. Thomassen
PASSER IKKE INN: «Tapere i dette systemet er pasienter med smerteproblematikker som ikke lett lar seg avgrense,» skriver artikkelforfatteren. Modell av ryggsøyle. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helsevesenet bidrar til sykdom og uførhet. Min erfaring fra kontakt med helsevesenet tilsier det. Og jeg har ingen grunn til å tro at mine erfaringer er unike. Det handler om en muskel-skjelett lidelse svært mange har, ryggproblemer. Ifølge Arbeidstilsynet utgjør plager i muskel- og skjelettsystemet mellom 40 og 50 prosent av de totale sykefraværstilfellene, og ryggproblemer er den største enkeltårsaken. En skulle derfor tro at helsevesenet hadde høyt fokus på, god kunnskap om slike lidelser, og arbeidet hardt for at ryggproblemer ikke skal resultere i kroniske plager og uførepensjonering.

Etter 23 år med konstante ryggsmerter, begynte jeg å tro at jeg ikke ville kunne stå i arbeidslivet til pensjonsalderen. Plagene mine hadde forverret seg. Det som begynte med «bare» ryggvondt, hadde utviklet seg til en vond skulder, en vond albue, og til vonde knær. I dag har jeg vesentlig mindre smerter, men det skyldes ikke min nokså omfattende kontakt med helsevesenet. Så hvordan kunne det komme så langt at jeg begynte å tenke på uførepensjonering?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer