Uhemmet kommers skal gjøre disse jentene til stjerner

Sichelle, Josefine og Charite.

(Dagbladet.no): «For alle gangene du skuffa meg. Og glemt meg, gjemt deg, brukt meg, fuck deg», synger oslojenta Sichelle Aksum (19).

I tre uker har «Fuck deg» ligget på toppen av singellista. Da den ble sluppet suste den rett inn på nedlastingslista - uten ennå å være utgitt som fysisk eksemplar.

Låta er gitt ut på David Eriksens plateselskap Eccentric Music, har solgt i åtte tusen eksemplarer og har hatt størst suksess blant sommerens kvinnelige kommerspopdebutanter. «Fuck Deg» er en suksess og bak Sichelle ligger det en plan.

- «Fuck deg» er for eldre mennesker et litt voldsomt uttrykk, men blant ungdom kan det i dag være et intimkompliment. Det var viktig at Sichelle kunne identifisere seg med tittelen. Hvis du ser på norsk platebransje har trenden de siste årene vært å synge på norsk. Det som har vært veldig godt mottat med Sichelle, er at hun synger på norsk, er en vaskeekte oslojente og har en tilnærming til musikken som er troverdig innenfor sitt alderssegment, sier manager Cato Ingebretsen til Dagbladet.no.

Dansk

«Fuck deg» er opprinnelig en dansk låt, og David Eriksen oppdaget Sichelle under en audition. Ifølge Ingebretsen falt han for stemmen og attituden. Nå er de i ferd med å spille inn nittenåringens debutalbum. Det kommer en ny singel i høst, plate til neste år.

- Eccentric går først og fremst ut på det vi tror på kommersielt - og hva som berører oss. Både David og jeg har erfaring fra den tradisjonelle musikkbransjen, men den tradisjonelle måten å gi ut og promotere plater på tror vi ikke på lenger. Det er vår styrke at vi gjør ting på vår måte. Det er litt i tiden å gi ut ting digitalt og det er ganske spesielt at Eccentrics første utgivelse gikk rett inn på førsteplass på nedlastingslista, sier Ingebretsen

Han forteller at de nådde toppen av nedlastingslista ved hjelp av mobil, ved å få folk til å sende «FuckDeg» til 2244.

DEBUTANT: Sichelle Aksum slapp debutsingelen «Fuck deg» i sommer. Foto: Promo
DEBUTANT: Sichelle Aksum slapp debutsingelen «Fuck deg» i sommer. Foto: Promo Vis mer

- Hvis du skal nå ungdom i dag, må du nå dem på deres premisser - og det er ikke en svær avisblekke som heter VG, det er mobiltelefoner og internett. Det er der de er, og der man må starte opp.

Charite og Josefine

Men Sichelle er ikke den eneste norske tenåringsjenta som har stått for kommerspopen i sommer. Allerede etablerte Venke Knutson har gått i Lene Marlins fotspor i mange år, men med låtene «Sunshine» og «Perfect» puster to andre tenåringsjenter, Charite Viken Reinås (15) og Josefine Eggum (19), Sichelle i nakken.

Låtene er gitt ut på nok et nystartet plateselskap, Mountain Music. Selskapet har blant andre Ravi og Kristian Valen i stallen. Trond Fjellman i Mountain Music er også manageren til Maria Arredondo.

- Vi jobber med det kommersielle popsegmentet og er et selskap som ble startet opp for et år siden. Charite ble på en måte oppdaget gjennom MGP jr, og det var hun som sang på demoen til Venke Knutsons «Holiday». Det er lenge siden det har kommet en så ung artist. Man trenger mer enn å bare kunne synge. Charite har en framtreden og en stemme som jeg falt for, hun er flink til å danse og kan være et forbilde for yngre, sier Fjellman.

- Det blir flere singler før det kommer et album. Det i sommer var bare for å se om markedet var interessert i det vi også likte. Jeg tror det er et marked der, men så får tiden vise om det blir rett eller feil, sier Fjellman.

Norsk Norah

Josefine, som markedsføres som «Norges Norah Jones» ble på sin side oppdaget rett før nyttår, da Fjellman var på besøk i studioet til Jonny Sjo og Kim Ofstad og hørte demoen hennes surre og gå i bakgrunnen.

Uhemmet kommers skal gjøre disse jentene til stjerner

- Vi var ikke på jakt etter noe spesielt, i og med at vi var nyoppstartede var vi på jakt etter noen nye å jobbe med, sier Fjellman.

Josefine har sunget i studio i fire år, men har ikke tenkt så mye på at vi kanskje er inn i ny bølge med poporienterte norske tenåringsjenter. For henne er det viktigere at musikken slår bredt ned i befolkningen.

- Musikken min er jo til en viss grad internasjonal, inspirert av Norah Jones og Katie Melua, men jeg er opptatt av den skal være ekte. Jeg synes det er viktig at jeg setter meg inn i en låt, forstår den og kan formidle budskapet. Men det er også viktig at musikken kan fungere samlende, jeg tror denne type musikk kan nå ganske mange. Jeg er opptatt av at det skal være en rolig sound, som kan få tankene til å vandre litt, sier Josefine til Dagbladet.no.

DEBUTANT: Josefine Eggum slapp debutsingelen «Pefect» i sommer.
DEBUTANT: Charite Reinås slapp debutsingelen sin «Sunshine» i sommer.