Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Uhygge med Kidman

Spøkelseshistorier er ikke lette å filme, men Nicole Kidman er skremmende god som forstyrret tobarnsmor i «The Others».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å lage film om spøkelser uten å gå amok med spesialeffekter er en kunst. I «The Others» er det ingen monstre, ingen grusomme effekter, ingen blodige lik. All uhyggen kommer innenfra, og det gjør alt bare mer realistisk: Det er forferdelig ubehagelig å se denne filmen.

Tre tjenere

Spansk-chilenske Alejandro Amenabar har både regissert, komponert musikk og skrevet manus til «The Others», om Grace og hennes to små barn som bor i et herskapshus på Jersey under krigen. Barna er lyssensitive, alle gardiner må være trukket for så ikke noe dagslys slipper inn. Hit kommer de tre nye tjenerne, anført av formidable Mrs. Mills (Fionnula Flanagan), og vi føres inn i en lukket verden hvor uforklarlige ting skjer.

Hører lyder

Datteren Anne (Alakina Mann) ser fremmede folk i huset - en gutt som heter Victor, en mann som er pianist. Ingen andre ser dem, men Grace begynner å høre lyder fra rom som beviselig er tomme. Derfra er veien kort til en total paranoia: Grace og tjenerskapet gjennomsøker hele huset, men finner ingenting.

Den anspente stemningen i «The Others» skapes av alt det vi ikke vet, alt som venter på å bli avdekket. Til gjengjeld er avslutningen så tilfredsstillende at den overgår nesten enhver forventning. Men før den tid har du vært gjennom en så skremmende historie at den preger deg lenge etterpå.

Ta med deg noen å holde i hånda.

<B>UHYGGE:</B> Herskapshuset hvor spøkelseshistorien finner sted.
<B>NIFST: </B>Stemningen er ikke god i den uhyggelige spøkelseshistorien «The Others» med Nicole Kidman i hovedrollen.
Hele Norges coronakart