Uhyggelig bra

Sterk Lindell-krim med en utspekulert løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En kvinne blir kastet ut fra balkongen i leiligheten sin og dør, og ikke lenge etter forsvinner en ung, polsk kvinne fra en trist campingplass i Østfold.

Om det finnes en sammenheng, så er den ikke opplagt, og for Cato Isaksen blir saken særdeles komplisert.

Arbeidskonflikter

Sammen med sin nye og uortodokse kollega Marian Dahle - som ble introdusert i fjorårets «Honningfellen» - leder Isaksen en etterforskning som fører dem til Stovner, mossetraktene og Kristinehamn i Sverige.

Men mye av handlingen dreier seg også om samkjøringsproblemene mellom erfarne Isaksen (konservativ, middelaldrende, stivnet) og nykommeren Dahle (spontan, ung, fleksibel), i den grad at enkelte kapitler handler mer om manglende konfliktløsning på arbeidsplassen enn drapsetterforskning.

Intrikat intrige

Unni Lindells styrke ligger likevel i en overlegent intrikat intrige, den vrir og bukter og vikler seg framover i den grad at man aldri ser enden - og i hvert fall ikke klarer å gjette sammenhengene. «Mørkemannen» er et erkeeksempel på denne konstruksjonsmåten.

Lindell begynner som nevnt med en kvinne som med betydelig assistanse fra en ukjent mann faller ut fra en balkong i sjuende etasje i en blokk på Stovner. Men løsningen på hvorfor Britt Else Buberg fikk denne luftige avskjeden er særdeles utspekulert, og til og med i den korte epilogen klarer Lindell å overraske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer