Uhyggelig bra

Sterk Lindell-krim med en utspekulert løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En kvinne blir kastet ut fra balkongen i leiligheten sin og dør, og ikke lenge etter forsvinner en ung, polsk kvinne fra en trist campingplass i Østfold.

Om det finnes en sammenheng, så er den ikke opplagt, og for Cato Isaksen blir saken særdeles komplisert.

Arbeidskonflikter

Sammen med sin nye og uortodokse kollega Marian Dahle - som ble introdusert i fjorårets «Honningfellen» - leder Isaksen en etterforskning som fører dem til Stovner, mossetraktene og Kristinehamn i Sverige.

Men mye av handlingen dreier seg også om samkjøringsproblemene mellom erfarne Isaksen (konservativ, middelaldrende, stivnet) og nykommeren Dahle (spontan, ung, fleksibel), i den grad at enkelte kapitler handler mer om manglende konfliktløsning på arbeidsplassen enn drapsetterforskning.

Intrikat intrige

Unni Lindells styrke ligger likevel i en overlegent intrikat intrige, den vrir og bukter og vikler seg framover i den grad at man aldri ser enden - og i hvert fall ikke klarer å gjette sammenhengene. «Mørkemannen» er et erkeeksempel på denne konstruksjonsmåten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer