Uhyggelig fisketur

Velspilt psykologisk thriller fra Australias naturskjønne ødemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er noe umiskjennelig australsk over Ray Lawrences film «Jindabyne», til tross for at den er bygget på amerikanske Raymond Carvers novelle «So Much Water So Close to Home», som for øvrig også Robert Altman brukte i «Short Cuts».

Lawrences versjon er tilført en australsk sosial problemstilling, den hvite befolkningens forhold til aboriginene, men det er bruken av australsk natur og ødemark som preger filmen sterkest.

Naturmystikk

Det hviler en slags naturmystikk over bildene, en dragning mot det urørte og for noen hellige landskapet rundt Jindabyne og Snowy Mountains sørøst i Australia. Den spesielle bruken av musikk i filmen understreker også det etniske særpreget.

Men filmen har form som en psykologisk thriller. En ung aboriginerkvinne på vei i bil gjennom det øde landskapet blir passet opp av en einstøing i en svær lastebil.

Kort etter ser man at han dumper det halvnakne liket i en elv der knapt noen ferdes.Men hit kommer fire menn på sin årlige fisketur, anført av bilmekanikeren Stewart (Gabriel Byrne). De finner liket i elva, men avbryter ikke fisketuren. I stedet binder de den døde jentas fot til et tre, for at hun ikke skal forsvinne fra åstedet. Så fisker de videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer