Uhyggelig og ubehagelig

«Den som elsker noe annet» er en av de uhyggeligste kriminalromanene som noen sinne er skrevet av en norsk forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ukas bokanmeldelser

Karin Fossum har aldri vært redd for å skrive om vanskelige temaer, men denne gangen tar hun for seg et tema som vekker avsky og forakt.

Død gutt En pedofil mann legger varsomt fra seg en død gutt inne i en skog: «Denne siste rest av anstendighet kjentes som en trøst, han var da et menneske, han hadde følelser, mange av dem var gode». Etterpå skynder han seg mot bilen sin, som står parkert ved en veibom, men der møter han såvidt et ektepar som er ute på søndagstur. Denne vitneobservasjonen blir svært viktig når Konrad Sejer og hans folk begynner etterforskningen.

«Den som elsker noe annet» er den åttende romanen om den sympatiske og intelligente politimannen Konrad Sejer. En drapssak av denne sorten vekker sterke reaksjoner, og en følelse av utrygghet senker seg over den lille bygda hvor offeret, 8-åringen Jonas August Lowe, kom fra. Etter hvert som politiet forhører seg, finner de ut at en mann i hvit bil ofte har stått parkert utenfor skoleporten, men han har aldri opptrådt truende.

Autoritet

Reinhardt og Kristine Ris, ekteparet som fant Jonas død i skogen, får også en stor plass i handlingen. En sånn opplevelse setter spor etter seg, men alle har forskjellige måter å takle den på - og det er de totalt motsatte reaksjonsmåtene til Reinhardt og Kristine som Fossum viser oss. Hun lar oss også ta del i gjerningsmannens handlinger i tida etter. Men så forsvinner enda en gutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer