Uhyggelig scenario

Kunnskapsrik thriller om en smittebombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Tore Oksholen presenterer et uhyggelig scenario i sin nye thriller, når en smittebærende «selvmordsbomber» går løs i Trondheim. Men klarer myndighetene å stanse den farlige kvinnen før hun får utført oppdraget sitt?

Verkende byller

Koppeviruset ble utryddet for mange år siden, men ikke så utryddet at det ikke går an å gjenskape for dem som virkelig vil. Men når Gudrun Zachariassen vakler inn på legevakten i Trondheim, med ansiktet fullt av verkende byller, er det ingen som tenker på akkurat den sykdommen. Tore Oksholen debuterte i fjor vår med «En rik høst», en thriller fra forskningsmiljøet i Trondheim. Den var så full av voldsomme effekter at det gikk på troverdigheten løs, og Oksholen har absolutt strammet seg langt mer inn i årets bok. Hovedpersonen er den samme som i forrige bok, den norskafrikanske legestudenten Audrey Dishambé, og hun gjør en viktig detektivjobb for å identifisere den mystiske sykdommen til Gudrun.

Kunnskapsrik

Oksholen har helt klart store kunnskaper om medisinske emner, om epidemiske sykdommer og om norsk bistandspolitikk i Mellom-Amerika, og han formidler da også det han kan og vet på en grei måte. Men det er thrillerkonstruksjonen det skorter på - selv om han har dempet stortromma fra «En rik høst» så er det mye stoff som skal være med for å forklare sammenhengene. Dermed får boka et saktere tempo enn den trenger, thrillerdrivet blir hakket opp av saktere passasjer og stadige tilbakeblikk. Det går ut over helheten i det som kunne vært en gjennomført spennende bok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer