Uhyrlig suksess

Denne krabaten og kompisene hans knuser de fleste kinorekorder. Se hvem de er!

Det dreier seg selvfølgelig om Men In Black 2, med Tommy Lee Jones og Will Smith. Filmen ser ut til å få den beste nasjonaldag-åpningen noensinne i USA. De foreløpig anslagene viser at den spilte inn 19.01 millioner dollar på åpningsdagen.

Dermed ender på opp som den tredje mest sette filmen på premieredagen gjennom tidene, bare slått av Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (28.5 millioner dollar) og Jurassic Park III (19.02 millioner dollar).

Slår rekordene

Men det er andre rekorder filmen jakter på. Den første Men In Black-filmen endte på 14 millioner dollar første dag, men spilte inn rekordstore 51.1 millioner kroner de fire første dagene. Independece Day har spilt inn mest i løpet fem dager. Den dro til seg 85,1 millioner dollar, skriver Box Office Mojo.

Anslagene viser at Men In Black 2 kommer til å knuse begge rekordene, og ender trolig opp på hundre millioner dollar allerede på søndag.

Kjølige kritikker

Til tross for at den ser ut til å bli en publikumsfavoritt, er ikke amerikanske filmkritikere overbegeistret. Flere av dem mener kjemien mellom Will Smith og Tommy Lee Jones er mindre overbevisende enn i første film.

«Filmen mangler munterhet», skriver The Northwest Herald, mens Variety mener den var sporadisk underholdene, men en lettvekter av en oppfølger.

Filmcritic mener den er «ufarlig, lett å glemme og simpelthen uinteressant i sammenlikningen med andre nye actionfilmer som Spiderman og Minority Report». Anmeldelsen i Washington Post

DÅRLIG KJEMI? Publikum går av skaftet for å se Tommy Lee Jones (t.v.) og Will Smith, men filmkritikerne er svært kjølige.