Uimotståelig om sexgal selger

Nick Caves nye roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det første vi får vite, er at det går til helvete. Bunny Munro ligger på hotellrommet med en hore på badet og en minibar i magen, mens han prøver å trøste kona over telefonen. For seint. Da han kommer hjem neste dag, er hun død. Plutselig står han alene med ansvaret for sin ni år gamle sønn. Etter et forsøk på å drukne forvirringen i sprit, innser han at eneste løsning er å vende tilbake til jobben. Dermed legger han ut på en undergangsdømt salgsturné med en koffert skjønnhetsprodukter, og sønnen i passasjersetet som kartleser.

UimotståeligNick Cave er en levende legende. Australieren med det diabolske blikket og de gammeltestamentlige tekstene har satt sitt umiskjennelige preg på musikkhistorien i tre tiår. For 20 år siden romandebuterte han med « And the Ass Saw the Angel», en grotesk klassiker gjennomtrukket av hjemmebrent og bibelsk regn.

Han skrev manuset til westernfilmen «The Prosposition» fra 2005, og for et drøyt år siden bebudet han et nytt filmmanus oppkalt etter Leonard Cohen-låta «Death of a Ladies' Man», om en sexgal dør-til-dør-salgsmann på streiftog i Caves hjemby Brighton. Alt tyder på at det er denne historien han nå har omarbeidet til en litt uhåndgripelig, men totalt uimotståelig andre roman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer