Uimotståelige beretninger

Fascinerende bedagelig krim om to grå liv som møtes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Beretningen om herr Roos» er den tredje boka i det som skal bli fire om kriminalbetjent Gunnar Barbarotti, en særdeles sympatisk og klok politimann i den fiktive svenske byen Kymlinge.

Stengsler

Og i likhet med de to foregående Barbarotti-bøkene, er dette ingen actionthriller, men en bedagelig anlagt roman som i sin første halvdel knapt kan kalles krim – det dreier seg her mest om beskrivelser av det noe kjedelige livet til den snart 60 år gamle økonomen Ante Valdemar Roos.

Han har det trist på jobben og trist hjemme, men en dag skjer det noe som gir ham muligheten til å slippe fri fra alle stengsler.

På flukt

Den andre hovedpersonen i dramaet er en kvinne på 21, tidligere narkoman og nå på flukt fra en avvenningsanstalt. Anna Gambowskas liv er også trist, og selv om hun er ung, er framtidshåpene små og ynkelige.

Men hemmeligheten i «Beretningen om herr Roos» er hvordan tilfeldigheter får mennesker til å forandre kurs, og gir livene deres ny mening.

Håkan Nesser har for lengst bevist at han er en glimrende forteller, og det er som alltid fascinerende å være med når han bretter ut og setter farge på to i utgangspunktet grå liv, og hvordan handlingen i all sin langsomhet ruller majestetisk og ufravikelig mot en konklusjon som ikke nødvendigvis er like lykkelig for alle parter. Ei bok man ikke bør gå glipp av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer