Anmeldelse: Janove - «Hengtmann»

Ujevn Kaizers-kopi fra Janove

Leter fortsatt etter en retning.

BEST MED ANE: Janove Ottesen synger duett med Ane Brun på det som er det beste sporet på hans nye album, «Hengtmann». Foto: Arne Bru Haug
BEST MED ANE: Janove Ottesen synger duett med Ane Brun på det som er det beste sporet på hans nye album, «Hengtmann». Foto: Arne Bru Haug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Alle gjekk og sang på 'Ompa til du dør'», synger Janove (Ottesen) på avslutningslåten på «Hengtmann», «Drittsekk». Det kan ikke være lett å bli sammenliknet med og målt opp mot en av norsk rocks mest overraskende norske - og internasjonale - suksesser, Waits-inspirert sigøynermusikk fra Jæren. På dialekt.

Men Janove kommer ikke utenom det.

Kaizers

Og nå er det ikke sånn at Janove distanserer seg fra ompa-orkesteret. Bandet har tatt en pause etter en omfattende avskjedsturné i 2013, og det er uvisst om de kommer sammen igjen. Men det er ikke så viktig, for var du fan av Kaizers er det lett å være fan av Janove også.

Lydbildet er ikke like tungt, men det er rett og slett ikke så lett å skille Kaizers fra Solo-Janove - og omvendt. Det har selvfølgelig også mye med stemmen å gjøre.

OnklP og Ane Brun

En låt du kan ha hørt fra «Hengtmann» er singelen «Drittsekk», med OnklP som gjest. Det funker sånn passe, kanskje fordi de har lite til felles.

Da har han mye mer hell med samarbeidet med Ane Brun på «Våpen», som er albumets beste spor. Det er en ballade, og derfor ganske utypisk for dette albumet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer