Ujevn tjuvstart

TRONDHEIM (Dagbladet): Bel Canto tjuvstartet sin Norgesturnh natt til søndag. På en ujevn kveld famlet de underveis mens ekstranummeret ble en ren maktdemonstrasjon.

Av en eller annen grunn bruker Bel Canto mye mindre elektronikk i livesammenheng nå enn tidligere. Pussig, fordi bandet på sin tildels glimrende sisteskive, «Rush» (terningkast fem i Dagbladet), presenterer et langt mer teknologisk lydbilde enn på forgjengeren «Magic Box» (1996). Når bandet i tillegg har hentet inn en helt ny trommeslager er det kanskje ikke annet enn å forvente at de har litt problemer med å tilpasse seg.

Innkjøringsproblemer

På en lanseringskonsert de holdt på Oslo-klubben John Dee i forrige uke låt det nærmest katastrofalt med en rytmeseksjon som overhode ikke klarte å henge med. Bel Canto brukte tydeligvis den snaue uka fram til Samfunnet-konserten på å øve. For det var et helt annet band som kom på scenen natt til søndag med sin siste singel «Images» som første låt. Men fortsatt er ikke alt helt som det skal være. Hverken den nye «Spacejunk» eller klassikeren «Shimmering Warm & Bright» hang helt sammen i liminga. Og også denne gangen var det kompet som ikke satt helt som det skulle. Og det er nesten så bandet har mistet noe av sin pulserende mystikk ved å erstatte programmerte rytmer med vanlige trommer. «Rush» i livetapning er deilig tung og mørk, men mon tro om den ikke hadde fungert enda bedre med programmerte trommer.

Forbløffende

Men så er det nå slik med Bel Canto at hva enn de andre musikerne finner på, så har gruppa unikummet Anneli Drecker i front. Man glemmer lett de øvrige innkjøingsproblemene når Anneli tøyer og strekker stemmen sin akkurat dit hun vil. Jeg slutter aldri å forbløffe meg over hva hun får til. Hun gjør både «99 % Of Me» og «All I Want To Do» på praktfullt vis. Drecker har nok både sett mer glamorøs ut, utstrålt mer glede og vært mer sensuell i sin sceneopptreden tidligere. Og en flat lyssetting kombinert med at bandet har holdt seg langt unna klesdesignere den siste tida gjør at det ikke akkurat blir noen sprudlende visuell opplevelse.

Når Bel Canto kommer inn til et siste ekstranummer gjør de det imidlertid i ren oppvisningstil. «Spiderdust» er et glødende og fantastisk punktum for kvelden.

Bel Canto starter sin Norgesturnh i Kristiansand 11. mars.