Ujevne lesestykker

Dette er Martha Cerdas første bok på norsk, hun har utgitt fire hjemme i Mexico. Hun er blitt sammenliknet med Italo Calvino og Jorge Luis Borges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De kan alle, i likhet med andre magiske realister, med den største selvfølgelighet få deg til å tro at kuer kan fly, at det svømmer engler i melkeglasset ditt og at det vil renne blod i gatene hvis du glemmer å gå tur med hunden. Men utover denne, for dem naturlige, tro, på at mennesket har et bein plantet i himmelen og et på jorda, er de vidt forskjellige.

Den røde tråden i «Fru Rodriguez og andre verdener» er fruens håndveske. Om den, eller rettere sagt, om fruens liv, handler annethvert kapittel. De andre tretti historiene berettes av forskjellige fortellerstemmer.

Identitet

Håndveska blir det samlende symbol for alt levd og ulevd liv og forfatterens knep for å binde sine fritt svevende assosiasjoner sammen. Håndveska representerer fruens identitet.

Fru Rodriguez fikk den av svigermoren, og hun skulle gjerne kvittet seg med både giveren og veska. Men etter hvert som veska fylles av gode og dårlige minner, blir de uatskillelige, og heller ikke hennes mann kan forestille seg sin kone uten veska. Hun stikker hånda ned i den og oppdager de merkverdigste saker. Her finner hun Den sanne historien om de to verdenskrigene, et par såler i størrelse fem, telefonregningen fra februar 1965, et postkort fra Acapulco, en mammuts støttann, Columbus' strømper og en tørket rose fra ektemannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer