Ujevnt om amor

Her kommer en tidvis ganske nydelig, men nokså ujevn italiensk film for den Hollywood-trette.

Med tilløp til lukt og smak av fordums storhet, vakre kostymer og vakre mennesker, og en fin og smertefull historie om kjærlighetens vanskelige kår, ved overgangen til det århundre som vi nå snart er i ferd med å forlate.

Den 22 år gamle Francesca (spilt av den langbeinte fotomodellen Inés Sastre, på vei til en kino nær deg i «Greven av Monte Cristo» mot Gérard Depardieu) skal giftes bort. Med en mann hun ikke kan fordra .

Men Francesca møter Ham ved alteret, dit hun hales svært mot sin vilje. Angelo er en av forloverne, en nylig hjemvendt amerikafarer som alle omtaler som Eventyreren (spilt av Diego Abantantuono, ubehagelig lik den store Pavarotti). Bryllupet er et finansielt arrangement, holdt i den helt store stilen i et palass av et hus. Men Francesca vil ikke la seg kue. Det fører uvegerlig mot Den store skandalen.

Ikke noen original historie, altså, men langt på vei godt fortalt, med mange fine detaljer og et par overraskelsesmomenter på veien. En påklistret, klisjétung slutt bidrar dessverre til å svekke inntrykket av en fin kinoopplevelse.

De to i hovedrollene leverer sine varer greit og ryddig, selv om man kanskje ikke opplever at de direkte martres av sin grumme skjebne.

Men for den som savner tidligere tiders italienske storfilmer, kan dette være en slags hjelp i nøden .