Ujevnt sjarmerende

Ujevnt men sjarmerende norsk-amerikansk samarbeid.

Dette møtet foran mikrofonene fant sted i den norske sjømannskirken i New Orleans, der veteranene fra Sunnmøre møtte det unge gospelkoret Algiers Church of God in Christ Sanctuary Choir med leder/solist Olivia Cooper. Med på notene var også tre unge instrumentalister fra jazzens fødeby og selve klarinettisten i New Orleans, Dr. Michael White. Materialet består vesentlig av trad-stoff, med trompeter Kåre Nymark jr.s «New Orleans Suite» og Josh Hadens «Spiritual» som mer samtidige bidrag.

Innlevelsen og samhørigheten i den musikalske utvekslingen er sterkt til stede, og gjør inntrykk. Koret drar til med fynd og klem, og selv om det strengt tatt ikke handler om korkunst på veldig elevert nivå, går stemmene til hjertet uten sjenerende omveier. Olivia Coopers solovokal er platas svakeste element og flytter knapt fjell, mens Ytre Suløen derimot er i godt slag og spiller opp til sitt ry som en seriøs og stilsikker ivaretaker av tidligjazz-tradisjonen. Målt med strengt musikalske mål befinner bandet seg noen divisjoner høyere enn sine amerikanske partnere, Michael White unntatt, og totalinntrykket av plata blir da også ujevnt, om enn sjarmerende.

Det hører også med til historien at kor, solister og band har spilt på sommerens jazzfestivaler i Montreux, Molde og Pori med stor suksess.