KOMMENTARER

Ukas litterære vekkelsesmøte liknet litt for mye på atletisk utfoldelse

Et tankekors at Mette-Marit gis en framtredende posisjon i å definere hva litteratur er.

NY AMBASSADØR: Kronprinsesse Mette-Marit sammen med Juergen Boos, direktør for Bokmessen i Frankfurt, under onsdagens innspillskonferanse for bokmessen i Frankfurt i 2019.  Foto: NTB SCANPIX / Lise Åserud
NY AMBASSADØR: Kronprinsesse Mette-Marit sammen med Juergen Boos, direktør for Bokmessen i Frankfurt, under onsdagens innspillskonferanse for bokmessen i Frankfurt i 2019.  Foto: NTB SCANPIX / Lise Åserud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Norsk litteraturindustri har et tett forhold til bokmessa i Frankfurt. Hvert år reiser forlagsfolk og forfattere ned for å kjøpe og selge. I 2019 skal dette mangedobles, når Norge blir æresgjesteland. Den norske partneren, NORLA, skal fylle en paviljong på 2500 kvm i fem dager, med et budsjett på 52 millioner.

Onsdag arrangerte NORLA «innspillskonferanse». Mette-Marit kastet glans i kraft av å være «ambassadør for norsk litteratur i utlandet».

Da hun skred inn i manesjen ba seremonimester Aslak Sira Myre de frammøtte om å reise seg. Og det gjorde de 250 påmeldte minglerne, nesten alle.

Dette er et vekkelsesmøte, og notabilitetene på scenen kappes om å sole seg i optimistiske honnørord. Om og om igjen får vi høre at Norge skaper verdens beste samfunn å bo i, at den norske modellen er unik og må spres, at Goethe, Shakespeare og Ibsen har gått foran oss, og at vi nå har store muligheter for «utvikling til et potensial». Ja, kulturministeren forteller oss at «mulighetan har store muligheter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer