HODOR SMASH: Den vennlige kjempen Hodor får vist hvilke enorme krefter som bor i den svære kroppen hans i ukas episode, titulert «First of His Names». FOTO: HBO
HODOR SMASH: Den vennlige kjempen Hodor får vist hvilke enorme krefter som bor i den svære kroppen hans i ukas episode, titulert «First of His Names». FOTO: HBOVis mer

Ukas sju viktige hendelser i De sju kongedømmene

Vi oppsummerer den nye «Game of Thrones»-episoden.

(Filtermagasin.no):  Milde Molly, allerede halvveis i årets «Game of Thrones»-sesong!

Det har sannelig skjedd saker i Westeros på denne tiden, så da er det bare å forvente at serien tar seg en liten pustepause før alt virkelig detonerer igjen.

Men selv om ukas avsnitt var er en mellomepisode uten de helt store høydepunktene, er det fortsatt full rulle i Westeros.

Dany hersker, Tobben krones, Cersei drikker, Sansa sliter, Lillefinger pønsker og Craster?s brenner.

Brann warger og Hodor hulker ut:

1. Den kattekjære godgutten Tommen (Dean-Charles Chapman) krones til konge, og «Long may he reign!». Planen er at Margaery Tyrell (Nathalie Dormer) skal gifte seg med det uskyldige guttebarnet om to uker.

To uker senere skal mamma Cersei (Lena Headey) gifte seg med putebiteren Loras Tyrell, enten hun vil eller ikke.

Hun vil definitivt ikke.

SPRØ SOM KJEKS: Lysa og Robin Arryn er ikke de eneste som har latt seg manipulere av Petyr «Littlefinger» Baelish. FOTO: HBO
SPRØ SOM KJEKS: Lysa og Robin Arryn er ikke de eneste som har latt seg manipulere av Petyr «Littlefinger» Baelish. FOTO: HBO Vis mer

Cersei innrømmer også i et svakt øyeblikk at den avdøde sønnen Joffreys spillopper sjokkerte henne, og hun lar seg ikke lett sjokkere.

2. Tilbake i Meereen
bestemmer Daenerys (Emilia Clarke) seg for å utsette invasjonen av Westeros, for å vie tiden til å frigi slavene. Igjen.

Etter alt det harde frigjøringsarbeidet har slavebyen Yunkai blitt gjenerobret av «The Wise Masters», mens Astapor er i klørne på en slakter ved navn Cleon. Dette er Danys første smak av nederlag, og hun er nødt til å holde sitt løfte til slavene hvis hun skal ha noen fremtid på jerntronen.

«I will not let those I have freed slide back into chains. I will not sail for Westeros. I will do what queens do: I will rule!».

3. Petyr «Littlefinger» Baelish (Aidan Gilen) har tatt med Sansa Stark (Sophie Turner) til The Eyrie. Der er tante Lysa Arryn (Kate Dickie), og hennes like forskrudde sønn Robin (Lino Facioli).

Viser seg at luringen Lillefinger innledet et forhold til Lysa flere år tilbake, og overtalte henne til å forgifte sin egen ektemann John.

Stakkars Sansa er nå fanget hos den gale dama, som akter å gifte henne bort til fetteren Robin.

4. Sandor «The Hound» Clegane (Rory McCann) er ikke særlig imponert over Arya Starks  (Maisie Williams) Tai Chi-aktige vanndans-trening, og gir henne en skikkelig ørefik.

Smekk.

BRATT LÆRINGSKURVE: Daenerys (Emilia Clarke). FOTO: HBO
BRATT LÆRINGSKURVE: Daenerys (Emilia Clarke). FOTO: HBO Vis mer

5. Podrick Payne (Daniel Portman) kan absolutt ikke steke hare.

6. Oberyn «The Red Viper» Martell (Pedro Pascal) er en mann med mange talenter, som også skriver dikt. Han forsikrer Cersei om at datteren Myrcella er trygg hjemme i Dorne.

«You have my word. We don't hurt little girls in Dorne». Cersei er ikke overbevist: «Everywhere in the world they hurt little girls».

Veldig mørkt, men veldig sant. I alle fall hvis du bor i Westeros.

7. I Craster's Keep kjemper Nattvokterne med desertørene, og Jon Snow (Kit Harington) overvinner sadisten Karl Tanner (Burn Gorman) med et velplassert sverd i bakhodet.

Dobbeltagenten Locke (Noah Taylor) gjør et helhjertet forsøk på å stikke av med Bran Stark (Isaac Hempstead Wright), men blir stoppet av Brans mektige warg-krefter. Han besetter Hodor (Kristian Nairn), som hulker ut og knekker nakken på Locke.

Det blir ingen familiegjenforening, men Jon Snow avreagerer ved å brenne Craster's Keep ned til grunnen.

Det blir et fint bål som avslutter ukens episode.

Dette er et utdrag fra ukas recap av den nye «Game of Thrones»-episoden. Tørster du etter flere detaljer, kan du finne hele teksten her.