<strong>VITSES OM:</strong> Britiske The Spectator har åpnet for at leserne kan sende inn formærmelser mot den tyrkiske presidenten, Recep Tayyip Erdogan. Vinneren stikker av med en pengepremie ifølge ukebladet. Foto: NTB Scanpix
VITSES OM: Britiske The Spectator har åpnet for at leserne kan sende inn formærmelser mot den tyrkiske presidenten, Recep Tayyip Erdogan. Vinneren stikker av med en pengepremie ifølge ukebladet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ukeblad med konkurranse i Erdogan-fornærmelser

Tilbyr pengepremie til den som går hardest ut mot Tyrkias president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det britiske ukebladet The Spectator har utlyst en konkurranse om hvem som kan skrive det mest fornærmende diktet om Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Førstepremien på 1.000 pund - snaut 12.000 kroner - er donert av en leser, skriver bladet.

Konkurransen kommer etter at Tysklands regjering åpnet for å straffeforfølge komikeren Jan Böhmermann for et Erdogan-kritisk dikt han leste opp på TV.

Avgjørelsen kom etter oppfordring fra tyrkiske myndigheter.

Det må kraftig kost til for å overgå Böhmermanns dikt i konkurransen. Den tyske komikeren anklagde blant annet Erdogan for sex med dyr og for å se på overgrepsbilder av barn mens han undertrykker minoriteter.

Tysklands statsminister Angela Merkel har ledet EUs arbeid med å få på plass en flyktningavtale med Tyrkia. Hun havnet dermed i en vanskelig situasjon da Erdogan ba henne straffeforfølge komikeren.

Ifølge en lite brukt tysk lovparagraf kan man straffes med inntil ett års fengsel for fornærmelser mot utenlandske statsledere, dersom regjeringen åpner for at saken straffeforfølges.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer