Anmeldelse, Erlend Elias - fra Tysfjord til Tigerstaden

Ukebladaktig flatt, dødt og motstandsløst

Hva tenker egentlig forlagsfolkene om å ha Erlend Elias' biografi som et av flaggskipene på sakprosalista?

LIKANDES: Erlend Elias er lett å like, og framstår som befriende lite selvhøytidelig i sin nye biografi, mener anmelderen. Men språket er hun ikke imponert over. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
LIKANDES: Erlend Elias er lett å like, og framstår som befriende lite selvhøytidelig i sin nye biografi, mener anmelderen. Men språket er hun ikke imponert over. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erlend Elias er et fenomen i norsk kjendisverden. Den alltid smilende, glamourglade stylisten, bloggeren og realitystjernen, som i 2015 ble kåret til årets mest innflytelsesrike homofile. Nå har han fått sin egen biografi. I likhet med de etter hvert utallige andre bøkene i sjangeren, er også denne preget av at dette er et menneske som lever av å snakke om sitt privatliv. Det meste som står her, har Erlend Elias allerede betrodd det norske folk.

En dominerende del av boka handler om en ekstremt omsorgsfull familie, og Erlend Elias' mange sentimentale barndomsminner. Selv var han en svakelig liten gutt som satt i campingvogna og sydde barbieklær, mens de andre spilte fotball. Han forteller om mobbing og annerledeshet, som forøvrig er trekk som går igjen i disse kjendisbiografiene. Men også om en imponerende geskjeftighet og det man kan kalle frekkhetens nådegave. Som da dronning Sonja besøkte Tysfjord og Erlend Elias sikret seg en Arbeiderparti-blomst, rev av lappen, trengte seg fram i mengden, og var en av få som fikk en prat med dronningen.

Intrigemaker og reddhare

Det er lett å like Erlend Elias. Han er befriende lite selvhøytidelig og har et uvanlig godt humør. Han beskriver seg selv som primadonna-aktig og bortskjemt, og med noen ganske stusslige personlighetstrekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer