Ukesvinneren er klar!

Etter litt om og men er ukesvinneren for Kinosjef 2002 endelig klar. Den meget jevne runden ble vunnet av...

 • FrancisMulcahy med kinoen Grand ole Opry!

Kinosjefen gratulerer!

Ukesvinneren kan endelig oppgradere cd-samlingen sin til MP3 når vedkommende nå blir tildelt en Philips eXpanium bærbar MP3-spiller.

Super-fredag

Førstkommende fredag er det Superfredag på kinoene som skilter med hele elleve nye filmer. Dette er en enestående mulighet for kinosjefene til å gjøre et varp, med storfilmer som Austin Powers 3 og Insomnia på plakaten, i tillegg til nye filmer fra kritikerfavorittene Tom Tykwer og Aki Kaurismäki.

Listen over ukens nye filmer ser slik ut:

 • 8 kvinner

Fransk Sølvbjørn-vinner fra årets filmfestival i Berlin. Handler om unge Suzon som kommer hjem fra studier i London til det herskapelige barndomshuset i Frankrike, hvor faren blir funnet myrdet i sin seng. Filmen utvikler seg etterhvert til å bli alt fra farse, tragedie og musikal til krim og melodrama.

 • Austin Powers In Goldmember

Filmen som knapt trenger nærmere presentasjon. Ble tidenes best besøkte komedie i USA etter premierehelgen. I denne filmen har Dr. Evil og hans medhjelper Mini-Me lykkes i å ta seg ut fra det rømningsikre fengselet og Austin Powers (Mike Myers) må for tredje og siste gang rykke ut.

 • En svale gjør en sommer

Fikk pris for beste debutfilm ved den franske utgaven av Oscar, César. Filmen ble en kjempesuksess på franske kinoer da den hadde premiere i Frankrike og lå som nummer én på besøkslistenei fire uker. Handler om den unge kvinnen Sandrine som flytter fra ingeniør-jobb i Paris for å finne meningen med livet på en avsidesliggende bondegård på landet.

Eureka

Regissør Shinji Aoyama beskriver filmen som «en remake av John Fords \'The Searchers\', delvis inspirert av Sonic Youth-albumet \'Daydream Nation\'».

 • Insomnia

Enda en potensiell «blockbuster». Amerikansk versjon av den norske filmen med samme navn. Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg og Maria Bonnevie er byttet ut med henholdsvis Al Pacino, Robin Williams og Hilary Swank, men oppgaven er den samme: Å løse det bestialske drapet på en syttenårig jente.

 • Happy Accidents

En romantisk komedie med islett av science fiction, hvor hovedrolleinnehaver Marisa Tomei spiller en typisk «single white female» som søker kjærligheten i New York.

 • Heaven

Tom Tykwer har tidligere regissert den kritikerroste publikumssuksessen «Løp Lola Løp», og er dessuten aktuell med filmen «Krigeren og keiserinnen» som for tiden går på norske kinoer. «Heaven» var åpningsfilmen ved filmfestivalen i Berlin 2002, og handler om den engelske læreren Philippas (Cate Blanchett) fortvilte kamp mot narkotikatrafikken og korrupt politi i Torino.

 • Mannen uten minne

Aki Kaurismäki gjorde mobiltelefonen til mat for søppelbøtta under en særdeles fuktig pressekonferanse ved filmfestivalen i Cannes i år, men «Mannen uten minne» vant like fullt juryens Grand Prix. I tillegg vant Kati Outinen prisen for beste kvinnelige hovedrolle. Filmen, med den originale originaltittelen «Mies vailla menneisyyttä», handler om en hukommelsesløs mann som stiger av toget i Helsinki. Her starter hans ferd mot å bli et helhetlig menneske i et samfunn som har mistet sin menneskelighet...

 • Musikk for bryllup og begravelser

Norsk film regissert av Unni Straume. Handlingen utløses i det den kvinnelige forfatteren Sara (Lena Endre) blir oppsøkt av sin eksmann (Bjørn Floberg) i et underlig lune, og så finner ham neste morgen, i leieboerens tomme hybel - skutt.

 • Spirit - hingsten fra Cimarron

Amerikansk animasjonsfilm. I dette eventyret følger vi en vill og uregjerlig mustang på hans ferd gjennom de utemmede amerikanske grenseområdene.

 • Vektløs

Regissør Sigve Endresen har tidligere høstet mye ros for dokumentarer som «Store gutter gråter ikke» (1995) og «Leve blant løver» (1998). Denne gang følger Endresen den profilerte musikeren Kari Iveland gjennom innspillingen av hennes første soloplate. Platen preges av hennes personlige og intime tekster fra et liv som lenge var fylt av angst, depresjon og sykdom.