Ukjent Jackson

Mandag besøkte Michael Jackson (42) leukemiofferet Elissa (7) i New Jersey. Men det var Jackson som så mest syk ut. Platecomebacket hans er også utsatt på ubestemt tid.

Jackson gjør mindre og mindre av seg som artist. Det er nå fem og et halvt år siden han sist ga ut ny musikk, og siden den gang har han isolert seg mer og mer.

Da han viste seg sammen med kreftpasienter tidligere denne uka, var han mindre sminket enn vanlig. Nærbildet sammen med lille Elissa Mingino fra Engelwood, New Jersey, viser en Jackson med et ansikt som ser alt annet enn sunt ut. Ansiktet hans er ødelagt, trolig på grunn av en lang rekke skjønnhetsoperasjoner.

Bildet avslører også at Jackson er i ferd med å anlegge skjegg. Det gjør han for å kunne spille attenhundretallsforfatteren Edgar Allan Poe i en ny film.

Forvandles til Poe

- Et av Poes varemerker var masse ansiktshår, forteller Gary Pudney, produsent for den kommende «The Nightmare Of Edgar Allan Poe». Makeup-artist Rick Barker er kalt inn for å forvandle popstjernen til Poe, men noe må Jackson klare selv.

Jackson flytter til Montreal i Canada sammen med sine to barn Prince Michael og Paris Michael Katherine for å forberede seg til rollen som Poe. Innspillingen starter i mars.

Jobber med plate

Jackson har brukt store deler av 2000 til å spille inn sitt første nye album siden 1995-albumet «History». Han har jobbet med sin mangeårige tekniker Bruce Swedien. I begynnelsen av november presenterte han de første låtene for toppene i Sony Music.

Comebackalbumet har vært på trappene i flere år. Nye utsettelser har kommet hvert halvår. Fanklubben Planet Jackson antyder at plata kan komme neste sommer, men ikke noe er bekreftet.

Imens har «Thriller» (1982) gått opp på siden av Eagles' «Their Greatest Hits 1971- 1974» som tidenes mestselgende album gjennom tidene. Begge har nå solgt over 26 millioner. Jacksons siste album, remix-utgivelsen «Blood On The Dance Floor: History In The Mix» har til sammenlikning solgt fattigslige en million i Statene.