Ukjent Nick Drake-materiale gis ut

Gamle Nick Drake-sanger, som tidligere kun har vært tilgjengelig på bootleg-opptak, skal lanseres digitalt i løpet av året.

Materialet har arbeidstittel «Family tree». Sangene er hentet fra private opptak gjort i Drakes hjem og under en reise til Aix-en-Provence, og er alle fra før Drakes platedebut i 1969. Da utga han «Five leaves left», som av mange regnes som hans beste.

Den engelske trubaduren døde i 1974 av en overdose antidepressiva, 26 år gammel. Han ga ut tre album mens han levde, «Five leaves left», «Pink Moon» og «Bryter layter».

Det finnes svært få fotografier og filmopptak av Drake. Likevel har nederlenderen Jeroen Berkvens skapt en prisbelønnet dokumentarfilm om ham. «A Skin Too Few» ble vist på Cinemateket i 2001, og tar blant annet opp usikkerheten rundt Drakes død. Tok han sitt eget liv? Nicks søster Gabrielle mener det ikke nødvendigvis var det.

Nye bilder

Det er blant annet Gabrielle som ifølge NME.com står bak utgivelsen sammen med musikkprodusenten Joe Boyd, som oppdaget Drake.

Cally, mannen bak fjorårets digitale relansering av Drakes tre al bum ønsker ikke å lansere de gamle sangene som en ny Nick Drake-CD: - Vi lanserer kun hjemmeopptak av et blomstrende talent som føler seg fram med hjelp fra en veldig musikalsk familie, forteller han.

Utgivelsen vil også inneholde en samling av nye fotografier som nylig har dukket opp. Det foreligger også planer om å relansere «Time Of No Reply», Drakes siste opptak som kom ut posthumt i 1986, digitalt.

Kilder:

  • NME.com
  • Jeroen Berkvens' film «A skin too few»
TIDLIG DØD: Nick Drake døde av en overdose antideprissiva i 1974. Søsteren hans Gabrielle tror det ikke nødvendigvis var selvmord.