Mr. Yabatan

Ukjent nordmann stjerne i Japan

Claude «Mr. Yabatan» Bonde fra Oslo er Norges ukjente superstjerne.

POPULÆR: Claude Bonde (27), også kjent som «Mr. Yabatan», oppfyller komiker-drømmen sin på andre siden av verden. Video: Privat - Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2017 gikk en video av en entusiastisk turist som snakket japansk med fransk aksent viralt på sosiale medier. Det mange kanskje ikke vet er at det er en nordmann som står bak den kjente sketsjen.

Claude Bonde (27), også kjent som «Mr. Yabatan», oppfyller komiker-drømmen sin på andre siden av verden.

For de fleste i Norge, ringer nok ikke navnet Mr. Yabatan noen bjelle, men nordmannen, opprinnelig fra Oslo, har over en million følgere på videoappen Tik Tok. Og Bonde har blitt et svært kjent navn i japanske hjem.

- Det er fort gjort å gå viralt på nettet i vår tid for så å forsvinne tre dager etterpå. Jeg bestemte meg for at dette ikke skulle skje med meg, sier Bonde til Dagbladet.

Verdenskjent

Videoen som gikk viralt for snart tre år siden var starten på Bondes karriere i Japan. Både på Instagram og Tik Tok får han tusenvis av «likes» og visninger hver dag. Nordmannen forteller at det går ikke en dag uten at han må ta et bilde med noen. Også i utlandet.

- Det er ofte rart når jeg reiser ut av Japan, for da glemmer jeg jo litt det å være kjent. Helt til folk plutselig kommer opp til meg og skal ha et bilde eller snakke. Men det er jo bare moro å se at så mange har glede av det jeg lager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer