SLÅR AN: Norske Seebs remix av Mike Posners «I Took A Pill In Ibiza» har tidligere toppet de britiske hitlistene. Denne uka fortsetter de å klatre i USA. Foto: Presse
SLÅR AN: Norske Seebs remix av Mike Posners «I Took A Pill In Ibiza» har tidligere toppet de britiske hitlistene. Denne uka fortsetter de å klatre i USA. Foto: PresseVis mer

«Ukjent» norsk duo fortsetter å klatre på hitlistene i USA

Eventyrlig suksess med «I Took A Pill In Ibiza».

(Dagbladet): Den norske duoen Seeb, bestående av Espen Berg (45) og Simen Eriksrud (40), er fortsatt nokså ukjente for folk flest.

Men stadig flere får øynene opp for nordmennene.

Tirsdag morgen melder VG at duoen entrer femteplassen på USAs ultimate hitliste - Billboard Hot 100.

Det er trøndernes remix av Mike Posners låt «I Took A Pill In Ibiza», som har sørget for et aldri så lite norsk eventyr på den amerikanske hitlista. 

- Vi er så lykkelige akkurat nå, skrev duoen på sin Facebook-side da låta nådde sjetteplass på Billboard-lista forrige uke. Denne uka har altså låta klatret enda et hakk opp på den prestisjefylte hitlista.

«I Took A Pill In Ibiza» har tidligere ligget på en førsteplass på de britiske hitlistene, og har også vært høyt på Spotifys Global Top 50-liste.

Men selv om remixen deres nå gjør stor suksess, avslørte trønderne i et intervju med Dagbladet at låtas opphavsperson, Mike Posner, ikke var helt solgt over versjonen deres da han først hørte den.

- Han elsker låten, men var litt overrasket i begynnelsen, sa duoen tidligere denne måneden.

Den gang la de ikke skjul på at «I Took A Pill In Ibiza» har gitt karrieren deres et solid løft - men ville ikke svare på spørsmål om hvor mye penger de har tjent på suksessen.

- Den viktigste er at det har gitt oss muligheten til å gi ut egen musikk og jobbe med mange talentfulle artister som synger på låtene våre. Det har også vært inspirerende å kunne sitte her i Oslo og lage musikk som blir hørt rundt om i verden, slo Berg og Eriksrud fast.

SKREV ORIGINALEN: Mike Posner har i likhet med Seeb grunn til å være fornøyd om dagen. Foto: NTB Scanpix
SKREV ORIGINALEN: Mike Posner har i likhet med Seeb grunn til å være fornøyd om dagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer