REMIX-SUKSESS: Espen Berg and Simen Eriksrud blir foreløpig neppe gjenkjent på gata, men har en av verdens mest populære låter for tida, med sin remix av en Mike Posner-låt. Foto: Presse
REMIX-SUKSESS: Espen Berg and Simen Eriksrud blir foreløpig neppe gjenkjent på gata, men har en av verdens mest populære låter for tida, med sin remix av en Mike Posner-låt. Foto: PresseVis mer

«Ukjent» norsk duo gjør braksuksess i utlandet

Artisten bak «I Took A Pill In Ibiza» var skeptisk til norske Seebs remix. Men da låta begynte å stige på hitlistene fikk pipa en annen lyd...

(Dagbladet): - Han elsker låten, men var litt overrasket i begynnelsen, kan du si, sier Espen Berg (45) og Simen Eriksrud (40) om reaksjonen til Mike Posner da han fikk høre deres versjon av låta hans, «I Took A Pill In Ibiza».

Sammen utgjør Berg og Eriksrud duoen Seeb, og deres remix av Posners låt herjer for tida ørene til lyttere verden over.

Til tross for dette har Seeb beskjedne 3600 følgere på Facebook, og enda færre på Twitter.

Men selv om trønderne ikke nødvendigvis er kjente fjes, er det nok mange nordmenn som har hatt produksjonene deres på hjernen i løpet av de siste årene.

Berg og Eriksrud har nemlig drysset produsentstjernestøv på låtene til artister som Donkeyboy, Bjørn Johan Muri og Loreen.

Nå er det imidlertid deres egen karriere som har hovedprioritet.

Klatrer på Billboard Mens Posners gitardrevne originalversjon har ålreite seks millioner avspillinger på Spotify, har det blitt trykket «spill av» på nordmennenes elektroniske versjon hele 220 millioner ganger.

Denne uka klatret remixen til en tiendeplass på prestisjefylte Billboard Hot 100.

Låta ligger også på en førsteplass på de britiske hitlistene, og har tredjeplassen på Spotifys Global Top 50-liste i skrivende stund.

Så om Posner var ørlite skeptisk i begynnelsen er det ikke underlig om resultater som nevnt ovenfor har fått amerikaneren til å se lysere på nordmennenes tolkning av låta hans.

- Inspirerende Berg og Eriksrud selv tror at kombinasjonen av Posners tekst om en «has been»-artist som er lei av poplivet og deres «trippy elektroniske vibe» har vært nøkkelen til suksessen.

- Den var i utgangspunktet en rolig og enkel akustisk låt med en spennende historie, som vi dro inn i en elektronisk dansbar verden, skriver duoen i en mail til Dagbladet.

HAR ORIGINALEN: Amerikanske Mike Posner har skrevet  «I Took A Pill In Ibiza», og ga opprinnelig låta et akustisk lydbilde. Foto: NTB Scanpix
HAR ORIGINALEN: Amerikanske Mike Posner har skrevet «I Took A Pill In Ibiza», og ga opprinnelig låta et akustisk lydbilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De legger ikke skjul på at remixen har betydd mye for karrieren deres - men unnlater å svare på hvor mye penger de har tjent på suksessen.

- Den viktigste er at det har gitt oss muligheten til å gi ut egen musikk og jobbe med mange talentfulle artister som synger på låtene våre. Det har også vært inspirerende å kunne sitte her i Oslo og lage musikk som blir hørt rundt om i verden, sier Berg og Eriksrud, som begge opprinnelig kommer fra Trondheim.
   Men selv om Seeb nå satser på en internasjonal karriere med stadig flere remixer og musikalske samarbeid, har de ikke «slått rot» i studiohula.

Duoen er nemlig opptatte av å holde seg i form, og bytter gjerne ut miksepult med to hjul.

- Vi sykler rundt 8000 kilometer hver i året, røper Berg og Eriksrud om hobbyen de begge dyrker.

Dansk monsterhit Seeb er ikke de eneste skandinavene på Billboard Hot 100 for tida.

Danske Lukas Graham ligger på en andreplass med monsterhiten «7 Years», som er danskenes beste plassering på den amerikanske hitlista siden 1962, ifølge BT.dk.

Hvis bandet klarer å kapre førsteplassen vil de bli historiske i dansk sammenheng, men med Rihannas «Work» foreløpig tronende over seg på førsteplass kan det vise seg å bli en utfordring å nå helt til topps.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram