Ukjent Rubens-bilde selges

Et hittil ukjent maleri av den nederlandske mesteren Peter Paul Rubens er funnet, opplyste auksjonshuset Sotheby's i London torsdag. Bildet «Barnemordet i Betlehem» skal være malt mellom 1609 og 1611.

Ifølge Sotheby's er funnet av bildet den viktigste oppdagelse av et maleri av en gammel mester på flere tiår. Auksjonshuset venter å oppnå en pris på 4-6 millioner pund (50-75 millioner kroner), når bildet bys fram for salg 11. juli.

Auksjonshuset ekspert på gamle mestre, George Gordon, skal ha identifisert maleriet som et ekte Rubens-verk. -Alle Rubens-eksperter som har sett bildet, er enige med ham, het det i en kunngjøring fra Sotheby's torsdag.

Sist et Rubens-bilde av tilsvarende betydning gikk under hammeren i London, var i 1980. Da ble «Samson og Dalila» solgt til det britiske nasjonalgalleriet for vel 2,5 millioner pund, eller 31,5 millioner kroner etter dagens kurs.

Siden det ble malt, har «Barnemordet i Betlehem» ført en omflakkende tilværelse, og blant annet vært i fyrstehuset av Liechtensteins eie. Det gikk ikke fram av torsdagens meldinger hvem som nå har gitt Sotheby's i oppdrag å selge bildet.

NTB

STOR INTERESSE: George Gordon, Sothebys ekspert på de gamle mesternes malerier, viser stolt fram det hittil ukjente Rubens maleriet som skal selges.