Ukjente Beatles-sanger i gammel koffert

Fraser betalte 250 kroner på loppemarkedet i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere hittil ukjente Beatles-sanger kan være oppdaget i en koffert som nylig ble kjøpt på loppemarked i Australia. Fagfolk skal nå gjennomgå lydbåndene som lå i kofferten, skriver The Times.

Fraser Claughton kjøpte kofferten da han var på ferie i Lara, en småby ikke langt fra Melbourne i Australia, tidligere i år. Han betalte 50 australske dollar eller snaue 250 kroner uten å ane hva han fikk for pengene, het det i tirsdagens utgave av den britiske avisen.

Claughton skulle bare ha en billig koffert til sakene sine, og gjorde store øyne da han åpnet nyanskaffelse. For der lå en haug med bilder, konsertprogrammer - og forseglede bokser med lydbånd merket «Abbey Road».

Abbey Road er en gate i Nord-London, der platekonsernet EMI har store studioer. The Beatles gjorde mange av sine innspillinger i disse legendariske studioene, og «Abbey Road» var tittelen på gruppens nest siste album, som ble utgitt i 1969.

Blant teknikerne som jobbet i Abbey Road var Mal Evans, som døde i 1969. Evans var en god venn av The Beatles som selv spilte med på flere av gruppens sanger, og det har lenge gått rykter om at han etterlot seg «en skattkiste av en Beatles-samling».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer