Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ukjente Kyrre (22) skal varme opp for stjerneartist

Plateselskapene står i kø, selv takker han nei til spillejobber.

30 MILLIONER AVSPILLINGER:  Kyrre Gørvell-Dahll (22) studerer økonomi i Skottland, og driver med musikk på si'. Likevel har musikeren under artistnavnet Kygo blitt spilt av over 30 millioner ganger på musikktjenesten SoundCloud. Bildet er fra konserten han hadde i Bergen i mars. Foto: Privat
30 MILLIONER AVSPILLINGER: Kyrre Gørvell-Dahll (22) studerer økonomi i Skottland, og driver med musikk på si'. Likevel har musikeren under artistnavnet Kygo blitt spilt av over 30 millioner ganger på musikktjenesten SoundCloud. Bildet er fra konserten han hadde i Bergen i mars. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kyrre Gørvell-Dahll fra Fana i Bergen er bare 22 år gammel, men har allerede oppnådd en enorm suksess med musikken sin både i Norge og utlandet.

22-åringen, som går under artistnavnet Kygo, har over 30 millioner avspillinger på musikktjenesten SoundCloud.

Remixene av Ed Sheerans «I See Fire» og Ellie Gouldings «High For This» har alene blitt spilt over seks millioner ganger til sammen. Også på Youtube har låtene hans fått flere millioner treff på svært kort tid.

- Jeg har laget både egen musikk og remixer av andre artister sine låter de siste fire årene. Det er først det siste halvåret at interessen fra lytterne virkelig har tatt av. Det er vanskelig å begripe at så mange hører på musikken min, sier Kyrre Gørvell-Dahll til Dagbladet.

- En drøm Også flere plateselskaper har sperret øynene opp for den unge artisten. Under Feelings-festivalen i Oslo i sommer skal han også varme opp for selveste Avicii.

- Det blir utrolig kult og sikkert en helt spesiell opplevelse. Jeg har alltid vært inspirert av Avicii, og han er en av hovedgrunnene til at jeg begynte med elektronisk musikk. Får jeg mulighet til å prate med ham, hadde det vært en drøm som kom i oppfyllelse.

Til tross for at han har gjort rent bord med remixer fra andre artisters låter, ønsker Gørvell-Dahll å satse mer på egenprodusert musikk i framtida.

- Jeg prøver alltid å oppnå kvalitet, noe jeg også har lyst å levere i egen musikk. Jeg er selvfølgelig litt nervøs for at det kanskje ikke vil slå like godt an, men jeg håper og tror at lytterne også vil like min originale musikk.

Takker nei til spillejobber Artisten påpeker at musikken tar opp mye av hans tid. 22-åringen studerer nemlig økonomi i Skottland, noe som har ført til at han har måtte takke nei til flere spillejobber.

- Jeg hadde min første konsert i januar. Siden den gang har jeg spilt ytterligere sju konserter. Jeg har prøvd å fokusere på skolen, og vil veldig gjerne fullføre bacheloren. Det er likevel musikken jeg vil satse på.

Den så langt usignerte artisten sitter fortsatt og bryner seg på hvilket plateselskap han ønsker å inngå samarbeid med. Et par av låtene han har remixet er allerede offisielt gitt ut av artistenes plateselskap. Til sommeren skal han på turné i Nord-Amerika, noe som har vært en drøm for Gørvell-Dahll svært lenge.

- Sommeren blir travel, men musikk har alltid vært en del av fritiden min, så jeg ser ikke på det som arbeid. Jeg får reise rundt og gjøre det jeg elsker.

INSPIRERT:  22-åringen Kyrre Gørvell-Dahll er inspirert av Avicii, og han var en av hovedgrunnene til at han begynte med elektronisk musikk. Foto: Privat
INSPIRERT: 22-åringen Kyrre Gørvell-Dahll er inspirert av Avicii, og han var en av hovedgrunnene til at han begynte med elektronisk musikk. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!