UKM-stripping var bløff

Ville ha medias oppmerksomhet.

(Dagbladet.no): I disse dager arrangeres Ungdommens kulturmønstring rundt om i landet, der ungdom under 20 år får vist fram sine ferdigheter innen musikk, dans og andre kunstuttrykk.

Nå har riktignok Borgarting lagmannsrett slått fast at stripping er kunst, men mange gjorde likevel store øyne da tre 17-årige jenter meldte seg på med et strippeshow i Trondheim. Adresseavisen var blant dem som omtalte saken.

Nå viser det seg imidlertid at strippingen var et PR-stunt.

Ønsket oppmerksomhet

De tre 17-åringene hadde nemlig lyst til at Adresseavisen skulle omtale Ungdommens Kulturmønstring, og visste hvilke knapper de skulle trykke på for å få et oppslag.

- De ville at Adresseavisen skulle skrive om UKM, som de synes er et flott arrangement for ungdom, som får alt for lite oppmerksomhet i mediene. Derfor valgte de å melde på et danseinnslag, som de spesifiserte som stripping i rubrikken for sjanger.

- Dette var for å få hele UKM-arrangementet i fokus, i og med at de regnet med at stripping er en danseform som ville vekke oppsikt på programmet, skriver UKM-ansvarlig Therese Grønvold i en pressemelding ifølge Adressa.

Dermed kan stripperen Julianna Skartland - som var blant dem som reagerte på den planlagte opptredenen - puste lettet ut.

SKULLE IKKE STRIPPE: De tre 17-åringene sier nå at de bare ville at UKM skulle omtales i avisa. Illustrasjonsfoto: SCANPIX/EPA
SKULLE IKKE STRIPPE: De tre 17-åringene sier nå at de bare ville at UKM skulle omtales i avisa. Illustrasjonsfoto: SCANPIX/EPA Vis mer

Alt er lov?

UKMs hjemmesider heter det at man i prinsippet kan opptre med hva som helst.

«Det er ingen begrensning i genre eller utrykksform for deltagerne - alt er lov», heter det.

Grønvold sier at noe av motivasjonen for å melde seg på med strippeshowet var å finne ut om mangelen på sjangerbegrensning virkelig stemte.

- Jentene ville også teste ut om det stemmer at alle mellom 13 og 20 år kan melde seg på UKM med sitt eget kulturuttrykk, skriver Grønvold, som samtidig presiserer at UKM aldri ville latt jentene strippe om påmeldingen skulle ha vært seriøst ment.

REAGERTE: Stripperen Julianna Skartland var blant dem som reagerte på den planlagte opptredenen. Her er hun avbildet under en audition til «Dansefeber» i høst.