Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ukontroversiell avgang

KRISTIANSAND (Dagbladet): Nyhetsredaktør Hans-Wilhelm Steinfeld mener at fristillingen av lederne i NRK er en naturlig konsekvens av den gjennomgangen av organisasjonen som er foretatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Har fristillingen noe med din lederstil å gjøre?

- Jeg tror ikke lederstilen min har spilt noen rolle. Spørsmålet er urimelig - vi er fire som går, sier Steinfeld.

- Det er ikke noe kontroversielt i dette. Beslutningen var vi fire med på og sa ja til for to dager siden, hevdet Steinfeld overfor Dagbladet i Kristiansand seint i går kveld. Han var i sørlandsbyen for å innlede om medias rolle i krisesituasjoner på et lederseminar for Direktoratet for sivil beredskap.

Ifølge Steinfeld har det vært et godt ordskifte i de drøftingene som har pågått i ledelsen av NRKs nyhets- og distriktsdivisjon de siste to månedene.

- Det har vært en nyttig gjennomgang. Når vi kommer i nytt lende, ser vi på topografien og foretar justeringer. Når en endrer innholdet i redaktørstillingene, er det naturlig at de blir fristilt, sier Steinfeld.

- Kommer du til å søke en av de nye lederstillingene?

- Foreløpig har jeg ikke tenkt så nøye over det. Jeg føler at alle er veldig lojale i forhold til å få en ny giv i NRKs nyhetsarbeid. Det var ikke meg imot å være reporter på Balkan. Jeg har et veldig åpent sinn overfor disse tingene, gliser Hans-Wilhelm Steinfeld.